Καιρός για λάχανα, χάχανα και τις πιο απολαυστικές συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι. Γιατί αν δεν θεωρούνται comfort food οι λαχανοντολμάδες, τότε τι;

Λαχανοντολμάδες με ξινόχοντρο
Οι λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές χειμωνιάτικες συνταγές στην ελληνική κουζίνα. Εδώ δοκιμάζουμε μια διαφορετική εκδοχή τους, με ξινόχοντρο αντί για ρύζι.

Πολίτικη λαχανοσαλάτα
Ίσως η πιο διάσημη λαχανοσαλάτα και όχι άδικα αφού είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα!

Λάχανο μπουρδέτο
Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα που ταιριάζει πολύ στο καθημερινό τραπέζι.

Λαχανόρυζο με αβγολέμονο
Το πανεύκολο και θρεπτικό λαχανόρυζο γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με την προσθήκη αβγολέμονου. Σερβίρεται ιδανικά ζεστό και πασπαλισμένο με κόκκινο πιπέρι.

Μπριζολίκι με ξινολάχανο
Ποιος είπε ότι το κρέας στο φούρνο γαρνίρεται μόνο με πατάτες; Το λάχανο μπορεί να γίνει ο καλύτερος συνοδός του.

Σούπα με παντζάρι, λάχανο και μοσχάρι
Η δική μας εκδοχή για τη διάσημη, κατακόκκινη ρωσική σούπα μπορς με μοσχαράκι. Θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Λάχανο γεμιστό με κιμά και γραβιέρα πικάντικη
Μία διαφορετική και πραγματικά εντυπωσιακή εκδοχή των λαχανοντολμάδων. Θέλει λίγη προσοχή στο μοντάρισμα, ώστε να πετύχετε το σχήμα, το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει.

Λαχανόπιτα ηπειρώτικη
Πρόκειται για μια κλασική ηπειρώτικη πίτα που τρώγεται κυρίως στις μέρες της νηστείας. Βέβαια, με την προσθήκη τυριού και αβγών όμως γίνεται πιάτο παντός καιρού και είναι μάλιστα ιδιαίτερα νόστιμo!

Σαλάτα λάχανο με σύκα, σταφίδες και καρύδια
Πολύχρωμη και πολύ αρωματική αυτή η σαλάτα λάχανο με σύκα, σταφίδες και καρύδια ταιριάζει πολύ με ψητό κρέας και πουλερικά.

Λάχανο τουρσί πολίτικο
Ουζομεζές από τους λίγους, χειμώνα – καλοκαίρι. Εδώ το τουρσί συντηρείται αποκλειστικά σε άλμη και όχι σε ξίδι.