Το μέλι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές που αξίζει να έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας. Η εταιρεία Γαϊδαράκος έρχεται να μας αποδείξει ότι είναι και μία από τις απολαυστικότερες και, μάλιστα, με πολλές και ιδιαίτερες παραλλαγές.

Ο Μιχάλης Ξυλούρης και η σύζυγος του Αγγελική Παπαράδη ήθελαν πάντα να δημιουργήσουν φυσικές τροφές, από αγνά ελληνικά προϊόντα. Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό πάλι και δοκιμάζοντας διάφορα μέλια, κατέληξαν ότι τη γεύση και το άρωμα των ελληνικών δεν τα συναντούσαν πουθενά. Αποφάσισαν λοιπόν να ασχοληθούν με τα μελισσοκομικά προϊόντα, ώστε να δώσουν στο αγαπημένο τους μέλι την υπεραξία που πιστεύουν ότι πρέπει να έχει. Το 2014 λοιπόν, ξεκίνησε το ταξίδι του «Γαϊδαράκου» από τη Νέα Μάκρη.

Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη, μας εξομολογείται ο Μιχάλης. Ο ίδιος είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός και η σύζυγος του Τεχνολόγος Γεωπόνος Βιολογικής Γεωργίας και χρειάστηκαν πολλά πειράματα μέχρι να καταλήξουν στους ιδανικούς συνδυασμούς στα προϊόντα τους. Από την άλλη, καθώς δεν διατηρούν δικά τους μελίσσια έπρεπε να ψάξουν σε όλη την Ελλάδα για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συνεργασίες με μελισσοκόμους που τους προμηθεύουν ποιοτικά και αγνά μέλια. Πλέον, ο «Γαϊδαράκος» έχει καταφέρει να είναι ένα σύγχρονο εργαστήριο, με μεγάλη γκάμα προϊόντων και άμεσα, ετοιμάζεται για επέκταση εκτός Αθηνών, με μία ακόμη μονάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Όσο για το όνομα, όπως αναφέρει ο Μιχάλης, ο γαϊδαράκος συμβολίζει για αυτούς την επαφή με τη φύση, την πρωτογενή παραγωγή, τις ρίζες μας. Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος λοιπόν για να συμβολίσουν και την φυσικότητα των δικών τους προϊόντων, τα οποία παράγονται χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Τι δοκιμάζουμε από τον Γαϊδαράκο; Κλασσικά μέλια, όπως θυμαρίσιο, ανθέων και πευκόμελο, αλλά και πολύ αρωματικά μέλια με αιθέρια έλαια, όπως το αγαπημένο μας μέλι με λεβάντα, αλλά και μέλι με μέντα και σοκολάτα που στη γεύση θυμίζει έντονα τα σοκολατάκια After Eight. Επίσης φτιάχνουν αλείμματα μελιού με ποικιλία ξηρών καρπών και μπαχαρικών -σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε και το άλειμμα με μέλι, καρύδια και γαρύφαλλο που θα σας κάνει να νομίζετε ότι τρώτε μπακλαβά! Από ένα εργαστήριο που αγαπάει τα προϊόντα μέλισσας δεν θα μπορούσε να λείπει και η γύρη, που τη βρίσκουμε ανακατεμένη με μούσλι και superfoods για το πιο δυνατό ξεκίνημα στη μέρα. Τέλος, η γκάμα συμπληρώνεται με μερικές επιλογές σε ταχίνι, στις περισσότερες εκ των οποίων περιλαμβάνεται μέλι, φυσικά. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το ροζ ταχίνι με μέλι και φράουλα, που αρέσει πολύ και στα παιδιά.

Πέρα από την ελληνική αγορά, τα προϊόντα τους ταξιδεύουν και στο εξωτερικό, στην Αμερική, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Αυστρία και στη Σιγκαπούρη. Παράλληλα, στα μελλοντικά τους σχέδια, εκτός από τη δημιουργία νέων προϊόντων έχουν και ένα μελισσοκομικό πάρκο, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό ώστε να φέρνει τους επισκέπτες του σε επαφή με τη φύση.

info
34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, τηλ. 215 5102560, www.gaidarakos.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr