Το ντελικάτο προσούτο είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλαντικά στην Ιταλία, προϊόν ΠΟΠ, που παράγεται από το μπούτι του χοίρου, έχει ροζέ απόχρωση και έντονη γυαλάδα, ενώ στο στόμα η επίγευση που αφήνει είναι αυτή των ξηρών καρπών.

Ως ορεκτικό τυλίγει κριτσίνια ή σπαράγγια, μπαίνει σε πίτσες, σάντουιτς και σαλάτες, σε μια απλή σάλτσα ζυμαρικών, ενώ το καλοκαίρι συνοδεύει άψογα πεπόνι, καρπούζι ή σύκα. Προτείνουμε τις 6 κορυφαίες μας συνταγές για να το βάλετε στο τραπέζι.

Σπιτικό club sandwich με προσούτο, μετσοβόνε και αβγό
Βάλαμε Μετσοβόνε, προσούτο, ρόκα, φρέσκα κρεμμυδάκια, αβγά και μια ωραία σπιτική σος και φτιάξαμε ένα κλαμπ σάντουιτς πειρασμό! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και προσούτο
Ένα πιάτο με ρύζι, με γεμάτη γεύση που στέκεται άνετα στο καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ρολάκια κολοκύθας με πετιμέζι και προσούτο
Θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι δροσερό κρασί και δεν ξέρετε με τι να το συνοδεύσετε; Ε, λοιπόν, αυτά τα ρολάκια είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Pizza με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα
Κλασική κι αγαπημένη εκδοχή της πίτσας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Είναι ωραίο να είναι ωμά! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τηγανιά με μανιτάρια, προσούτο και πατάτες
Μεζές πρώτης τάξεως που θα ταιριάξετε μια χαρά με ένα καραφάκι ούζο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινά μπριζολάκια με προσούτο και βασιλικό
Ο βασιλικός χαρίζει απίστευτο άρωμα σε αυτά τα ζουμερά και νόστιμα μπριζολάκια που τυλίγονται σε τραγανό προσούτο και σερβίρονται με φρέσκα κουκιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr