Λουκουμάδες υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και σε διάφορες παραλλαγές. Από τα youtiao στην Κίνα έως τα churros στην Ισπανία ας ρίξουμε μια ματιά στους λουκουμάδες του κόσμου.

Το jalebi είναι μια ινδική λιχουδιά σε σπειροειδές σχήμα που τηγανίζεται σε σιρόπι χρωματισμένο με σαφράν και κάρδαμο αποκτώντας ένα πορτοκάλι χρώμα που τραβάει το βλέμμα.

Στην Κίνα, από την άλλη τα youtiao έχουν μακρόστενο σχήμα και προσφέρονται στο πρωινό. Όταν σερβίρονται ζεστά και φρέσκα είναι εξωτερικά τραγανά και εσωτερικά αφράτα.

Τα ισπανικά churros έχουν σχήμα ραβδιού. Μετά το τηγάνισμα είναι σημαντικό να στραγγίξουν πριν μπουν σε ένα αρωματικό μείγμα κανέλας-ζάχαρης. Τα churros σερβίρονται συνήθως με σοκολάτα ή dulce de leche.

Τα ιταλικά zeppole μετά το τηγάνισμα, πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη. Αυτές οι λιχουδιές χρειάζονται χρόνο για να γίνουν, αλλά αξίζουν τον κόπο. Από την άλλη, τα cronut των ΗΠΑ είναι μια διασταύρωση μεταξύ κρουασάν και ντόνατ. Αφού τηγανιστούν, τα cronuts γεμίζονται με γκανάζ σοκολάτας, ενώ εξωτερικά έχουν ζάχαρη.

Τα malasadas τα βρίσκουμε στην Πορτογαλία. Εξωτερικά είναι τραγανά με ζάχαρη, ενώ το εσωτερικό τους είναι ελαφρύ, αφράτο και γλυκό. Παραδοσιακά, τα malasadas δεν έχουν γέμιση, αλλά μπορείτε να βρείτε μερικά με γέμιση κρέμας και ζελέ.

Τα beaverTails είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στον Καναδά και πρόκειται για πλατιά ζύμη που συνήθως συνδυάζεται από μία ποικιλία από γαρνιτούρες,όπως πραλίνα, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα.

Τα koeksisters έχουν πλεκτό σχήμα και γίνονται στη Νότια Αφρική. Μόλις τηγανιστούν βυθίζονται σε σιρόπι ζάχαρης που διατηρείται παγωμένο για να εξασφαλίσει την τραγανή υφή τους.

Βίντεο με τους λουκουμάδες:

Στο Νεπάλ, μπορείτε να βρείτε sel roti, ένα γλυκό ψωμί από ρύζι σε σχήμα δαχτυλιδιού. Το γάλα και η ζάχαρη προστίθενται στο αλεύρι ρυζιού για να γίνει μια πάστα, η οποία στη συνέχεια τηγανίζεται μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Λόγω της γλυκύτητας, σερβίρεται συνήθως με πικάντικο κάρυ για να υπάρξει ισορροπία στη γεύση.

Το Akara από τη Νιγηρία φτιάχνεται από φασόλια μαυρομάτικα, κρεμμύδια και πιπεριά. Τα μπιζέλια αναμειγνύονται σε μια παχιά πάστα και ανακατεύονται δυνατά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Τα Chapssal είναι διάσημα στην Κορέα φτιαγμένα από γλυκό αλεύρι ρυζιού. Το υπερ-τραγανό εξωτερικό στρώμα είναι επικαλυμμένο με ζάχαρη. Στο εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία δημοφιλών γεμισμάτων, όπως γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού ή τυρί.

Το Kuih keria είναι ένα ντόνατ της Μαλαισίας που παρασκευάζεται από γλυκοπατάτες.

Το Namak pare είναι ένα τηγανητό αλμυρό σνακ που συναντάται συνήθως στο Πακιστάν και την Ινδία. Οι σπόροι κύμινου αναμειγνύονται στη ζύμη, η οποία κόβεται σε κομμάτια σε σχήμα διαμαντιού και στη συνέχεια τηγανίζεται.

Τα Boortsog αναφέρεται συχνά ως μπισκότα τηγανητού βουτύρου. Προέρχονται από τη Μογγολία και σερβίρονται συνήθως με μέλι, βούτυρο ή τυρί.

Τα Oliebollen είναι οι ολλανδικοί λουκουμάδες, που σερβίρονται γενικά γύρω στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Συχνά περιέχουν σταφίδες και είναι καλυμμένοι με ζάχαρη άχνη. Μερικές φορές έχουν ελαφρύ ράντισμα κανέλας.

Για το τέλος, αφήνουμε τους δικούς μας ελληνικούς λουκουμάδες, που κυκλοφορούν από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 776 π.Χ., και που παραδοσιακά σερβίρονται με μέλι ή σε πιο σύγχρονα σερβιρίσματα με σοκολάτα ή μαρμελάδα.

Δείτε επίσης:
Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκάλι

Λουκουμάδες με σιρόπι αγαύης γεμιστοί με γκανάς σοκολάτας

Λουκουμάδες στιγμής με ανανά

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr