Το ελληνικό «Four Seasons» άνοιξε τις πόρτες του στην Αθηναϊκή Pιβιέρα, προσδίδοντας στην ειδυλλιακή χερσόνησο της Βουλιαγμένης την κοσμοπολίτικη αύρα που της αξίζει.

Μετά από τρία χρόνια εντατικών εργασιών, ο παλιός «Αστέρας», το ιστορικό ξενοδοχείο με τη μακρόχρονη ιστορία που φιλοξένησε στις σουίτες και τις διάσημες καμπάνες του celebrities, πολιτικούς και jet setters από όλο τον κόσμο, γυρίζει σελίδα. Κάτω από την εταιρική ομπρέλα της Four Seasons μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο resort φτιαγμένο να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ταξιδιώτη του σήμερα, βάζοντας και την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη του ξενοδοχειακού brand, που είναι συνώνυμο της ποιότητας και του απαράμιλλου service.

Στα 75 στρέμματα καταπράσινης έκτασης στις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που καταλαμβάνει το ξενοδοχείο, υπάρχουν τρεις ιδιωτικές παραλίες, ενώ στις νέες εγκαταστάσεις στεγάζονται 303 υψηλής αισθητικής δωμάτια, 61 μπανγκαλόου και έξι σουίτες, με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 700 τ.μ., να εκτείνεται σε τρία επίπεδα και να διαθέτει τα πάντα: τζακούζι, γυμναστήριο και θέα στην αθηναϊκή ακτογραμμή αλλά και το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού. Οι κοινόχρηστοι χώροι, στους οποίους βρίσκονται περίπου 2.000 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, είναι ευρύχωροι και ακολουθούν μια σχεδιαστική προσέγγιση λιτού luxury με διακοσμητικές παρεμβάσεις minimal αισθητικής και διάθεσης. Τα αρώματα του πεύκου, του σύκου και της λεβάντας που πλανώνται στην ατμόσφαιρα υπογραμμίζουν την ελληνικότητα του συγκεκριμένου «Four Seasons». Το interior design φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Meyer Davis Studio, το οποίο έχει δημιουργήσει υπέροχους χώρους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τα εύσημα για την ονειρική ανακαίνιση του περιβάλλοντος χώρου ανήκουν στον Θωμά Δοξιάδη.
Η «χερσόνησος» περιλαμβάνει ένα τεράστιο πάρκο με εστιατόρια, καταστήματα και την Astir Marina, ενώ διαθέτει μια επιπλέον πρωτοτυπία. Είναι το μοναδικό κατάλυμα στην Αθήνα όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έρθει με οποιοδήποτε μέσο επιθυμεί: με ελικόπτερο, yacht ή αυτοκίνητο. Αν φτάσει με σκάφος, θα απολαύσει μια πραγματικά αξιομνημόνευτη εμπειρία καθώς θα κάνει check in στην παραλία.

Γαστρονομικοί νεολογισμοί σε 8 εστιατόρια και lounges
Η έννοια της ελληνικής φιλοξενίας ανέκαθεν είχε και μια γαστρονομική διάσταση. Παλιότερα αυτή εκφραζόταν με τα πιάτα που έφτιαχνε κάποια γιαγιά σε ένα απομακρυσμένο χωριό, με συνταγές που ίσως έχουν πλέον εκλείψει, ενώ στη νεότερη εποχή με γαστρονομικούς νεολογισμούς σε μοδάτα εστιατόρια που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τη λεγόμενη νέα ελληνική κουζίνα, ένα κράμα παραδοσιακής ελληνικής γεύσης με ξενικές επιρροές. Τα 8 εστιατόρια και lounges που βρίσκονται στο καινούριο ξενοδοχειακό συγκρότημα έχουν στόχο να προσφέρουν στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία που θα αφυπνίσει όλες του τις αισθήσεις.
To «Mercato», το all day restaurant του «Ναυσικά», είναι μια κλασική ιταλική trattoria με επιλεγμένα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ιταλίας. Προσφέρει φρέσκα ζυμαρικά, ενώ διαθέτει rotisserie και ξυλόφουρνο. Το «Avra» -το «σαλόνι» του «Ναυσικά»- είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε νέους φίλους ή να συναντήσετε παλιούς για ποτό και ελαφρύ σνακ. Πάνω στο κύμα βρίσκονται τα τραπέζια του «Helios» με το ceviche raw bar του, το οποίο απογειώνει τη λατινοαμερικανική κουζίνα, αλλά και του «Taverna 37», μια καθαρά ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα που αντλεί έμπνευση για τα πιάτα της από ολόκληρη την Ελλάδα. Στο κομψό lounge «Astron» μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ ή το κοκτέιλ του με θέα τη θάλασσα. Το «Pelagos», που εντυπωσιάζει με τον πρωτότυπο σχεδιασμό του καθώς θυμίζει το εσωτερικό πολυτελούς θαλαμηγού, είναι το κύριο εστιατόριο του «Αρίωνα» και προσφέρεται για θαλασσινά και φρέσκο ψάρι που μπορεί κανείς να διαλέξει επιτόπου, αλλά και για κυριακάτικο brunch. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ένα Cigar Lounge για τους απαιτητικούς επισκέπτες που τους αρέσει να απολαμβάνουν αργά ένα καλό πούρο με τη συνοδεία ενός ακριβού αποστάγματος. Αυτό είναι το «Aristotle’s».

Ο executive chef Bertrand Valegeas, με πάνω από 25 χρόνια πείρα σε κουζίνες όλου του κόσμου και θητεία στο θρυλικό «Vardis» της Αθήνας στις αρχές των 00s, σημειώνει: «Η γευστική εμπειρία που αποκομίζει κανείς από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου είναι τόσο ποικιλόμορφη όσο και η ίδια η ελληνική κουλτούρα». Οι κοσμοπολίτες πάντως που θα επισκεφθούν τους χώρους των εστιατορίων θα αναγνωρίσουν σίγουρα την αισθητική του αρχιτεκτονικού γραφείου του Martin Brudnizki Design Studio, το οποίο έχει επιμεληθεί και το αγαπημένο στέκι των jet setters και μόνιμα fully booked «Sexy Fish» με την εμβληματική γοργόνα του Ντάμιεν Χιρστ.

 

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr