Τα αβγά με τις ντομάτες είναι εύκολο και γρήγορο φαγητό και είναι ένα φαγητό που αγαπούν τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα γιατί δεν βρήκατε στο μανάβη σας αρκετά ζουμερές, καλή εναλλακτική είναι και ο πελτές, ειδικά αν είναι σπιτικός. Όπως και να το πούμε πάντως, καγιανά ή στραπατσάδα, με αλλαντικά ή χωρίς, είναι από τις επιλογές που αγαπάμε πολύ.

Καγιανάς, ο ελληνικός
Το μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιήσουμε ώριμες ντομάτες, τις οποίες θα τις μαγειρέψουμε τόσο όσο να χάσουν τα υγρά τους. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αβγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Καγιανάς με λουκάνικο Μυκόνου
Νοστιμότατος μεζές με τσίπουρο ή ουζάκι, απλός κι όμως τόσο χορταστικός… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Στραπατσάδα με ντομάτα και σύγκλινο
Ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό, Στην Πελοπόννησο λέγεται καγιανάς. Εδώ του έχουμε προσθέσει και σύγκλινο από τη Μάνη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Στραπατσάδα σε 2 έθνικ εκδοχές

Strapazzare, στραπατσάδα! Η αυτού μεγαλειότης, το αβγό, στις πιο καλοκαιρινές εκδοχές του. Εδώ σας παρουσιάζουμε την ινδική και τη μεξικάνικη εκδοχή. Δείτε τις συνταγές ΕΔΩ

Στραπατσάδα με παστουρμά
Η έντονη προσωπικότητα του παστουρμά έρχεται και δένει με τη νόστιμη στραπατσάδα και κάνουν ένα πεντανόστιμο πιάτο! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πικάντικη στραπατσάδα
Ένα νόστιμο πιάτο που γίνεται πραγματικά στο πι και φι και θα σας ενθουσιάσει με την πικάντικη γεύση του. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr