Το υπέροχο αυτό μπουκέτο μυρωδικών έχει καταγωγή από τη Γαλλία και ταιριάζει άψογα σε όλους τους ζωμούς, σε μαγειρευτά κατσαρόλας, σούπες και φυσικά σε κάθε είδους κρέας.

Θα το φτιάξετε με 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, 2 κλωνάρια μαϊντανό και 1 μικρό ξύλο κανέλα που θα τυλίξετε με 1 φύλλο δάφνης ή με το πράσινο σκληρό εξωτερικό μέρος ενός πράσου που θα δέσετε με βαμβακερό σπάγκο κουζίνας. Εναλλακτικά, το τυλίγετε σε τουλπάνι ή βαμβακερή γάζα. Ετσι θα μπορείτε να το αφαιρέσετε εύκολα στο τέλος του μαγειρέματος.

Ανάλογα με τη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αρωματικά, όπως το σέλερι, το φασκόμηλο, το σχοινόπρασο (τσάιβς), το γαρίφαλο κ.ά. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο το αφαιρείτε εύκολα και το πετάτε. Δεν το χρησιμοποιείτε ξανά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr