Η νοστιμιά μιας πίτας δεν προϋποθέτει πάντα την ύπαρξη φύλλου, χειροποίητου ή έτοιμου. Μπορείτε να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο στην κουζίνα ετοιμάζοντας πίτες ασύγκριτης νοστιμιάς χωρίς την κλασική, κρατσανιστή κρούστα του φύλλου. Ιδού λοιπόν όλη η… γυμνή αλήθεια της πίτας σε μόλις 10 συνταγές!

Γυμνή μελιτζανόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης
Μία πίτα ελαφριά, χωρίς καθόλου φύλλα, κάτι σαν φλαν, με βάση από μπεσαμέλ δηλαδή που ανακάτεψαμε με σάρκα ψημένης μελιτζάνας. Για έντονη, καπνιστή γεύση, ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να καεί η φλούδα τους. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γυμνή κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα
Μία πολύ νόστιμη πίτα με κολοκύθα, για ορεκτικό ή σνακ. Το πάχος της θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτό γιατί είναι πιο νόστιμη λεπτή και ξεροψημένη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γυμνή κολοκυθόπιτα
Μια πίτα που δεν χρειάζεται φύλλο γι’ αυτό και θα την φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα για να τη σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο ή σαν ελαφρύ μεσημεριανό μαζί με μια ντοματοσαλάτα. Τα ταπεράκια της ταιριάζουν πολύ γι’ αυτό πάρτε μαζί σας και δυο κομμάτια στο γραφείο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Βλιτόπιτα γυμνή με φέτα
Ζύμη και γέμιση γίνονται ένα σε μια πολύ εύκολη, γρήγορη και… γυμνή πιτούλα, διαφορετική από τις άλλες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μυρωδάτη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Δεν θα σας κατηγορήσουν που δεν βάλατε φύλλο στην πίτα, αφού ακόμη και έτσι είναι απίστευτα νόστιμη! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι
Η πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα που έχετε ετοιμάσει ποτέ! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπατσαριά: Η ηπειρώτικη χορτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Μια χορτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, αλλά με ένα χυλό από καλαμποκάλευρο, γιαούρτι και αβγά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο
Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες, με βάση την πατάτα χωρίς φύλλο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο
Από όλες τις πίτες του καλοκαιριού, η νοστιμότερη είναι η μελιτζανόπιτα. Αυτή τη συνταγή μπορούν να τη χαρούν και όσοι δεν έχουν ποτέ τους προσπαθήσει να ανοίξουν φύλλο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Το γάλα που χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά για το φίνο αυτό γλύκισμαήταν πρόβειο ή πρόβειο ανάμικτο με κατσικίσιο. Αν δεν βρείτε τέτοιο γάλα, θα χρησιμοποιήσετε το παστεριωμένο του εμπορίου, αλλά για να έχει επιτυχία η υφή της γαλατόπιτας θα χρειαστεί να το ανακατέψετε με κρέμα γάλακτος. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr