Δοχείου ή βαρελίσια, η φέτα έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με την ελληνική κουζίνα και έχει κατοχυρωθεί ως Π.Ο.Π. προϊόν. Εκτός από την κλασική μας χωριάτικη μπορεί να προστεθεί σε πίτες, ντιπ, μεζέδες, γέμιση σε κρεατικά ή πουλερικά και όπου αλλού τραβάει η όρεξή σας. Μαγειρεύουμε λοιπόν με το εθνικό μας τυρί 10 συνταγές για κλασικά και μοντέρνα τεφτέρια.

Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει αρμονικά τη φέτα στη γέμιση του φιλέτου με τη σάλτσα pesto. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα
Ένα… παιχνιδιάρικο πιάτο με πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Τυρόπιτα με φέτα, μανούρι και γιαούρτι
Μία νόστιμη τυρόπιτα με φέτα, μανούρι και γιαούρτι σε ένα απόλυτα τυρένιο συνδυασμό. Ζεστή την απολαμβάνετε ως ορεκτικό και όταν κρυώσει μπαίνει στο ταπεράκι για το γραφείο και το σχολείο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τσακλατιστά αβγά με φέτα και λουκάνικο
Η λέξη τσακλατίζω σημαίνει «αναταράσσω κάτι ρευστό» και προέρχεται από την Ήπειρο. Η συνταγή, όμως, γι’ αυτά τα τσακλατιστά αβγά είναι διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για τη χειμωνιάτικη εκδοχή του καγιανά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κιμάς με φέτα σε αμπελόφυλλα, με σάλτσα «χωριάτικη σαλάτα»
Τα ντολμαδάκια της γιαγιάς σε τούρτα! Μια υπέροχη παραλλαγή που συνδυάζει τα μοναδικά κληματόφυλλα να τυλίγουν τον κιμά και τη φέτα, με τη ζουμερή ντομάτα για συνοδευτικό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Λαζάνια φούρνου με σπανάκι και φέτα
Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών. Εδώ τα συνδυάζουμε με λατρεμένες ελληνικές γεύσεις, όπως το σπανάκι και η φέτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα και λεμόνι
Ελαφρύ πιάτο με πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με φέτα και σπιτικό πουρέ πατάτας, ιδανικό για τα το καθημερινό ή και το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά
Εντυπωσιακή επιλογή, ιδανική για το κυριακάτικο brunch, αλλά ακόμα και αν δεν υιοθετείτε αυτή τη συνήθεια, ανοίγει τέλεια ένα επίσημο ή φιλικό γεύμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπουρεκάκια με σέλινο, πατάτα και φέτα
Αυτά τα πιτάκια έχουν τόσο νόστιμη γέμιση που τρώγονται εξίσου ευχάριστα και κρύα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πανακότα με φέτα, αποξηραμένα σύκα και κρέμα βαλσαμικού
Το γνωστό ελαφρύ, ιταλικό επιδόρπιο αποκτά ελληνικό άρωμα με τη φέτα, ενώ τα σύκα και η κρέμα βαλσάμικο δίνουν στην πανακότα μια υπέροχα γλυκόξινη γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr