Οι σάλτσες και τα γλάσα είναι το μυστικό που προσθέτει επιπλέον νοστιμιά στα κρεατικά μας. Προτείνουμε 4 διαφορετικά γλάσα για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν με τις δικές σας συνταγές.

Με μέλι και μουστάρδα
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 70 γρ. μουστάρδα απαλή, 90 γρ. μέλι, 180 γρ. μηλόξιδο και 2 κ.γ. ξίδι βαλσαμικό και βράζουμε για 5΄, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Μόλις κρυώσει το γλάσο αλείφουμε με αυτό το χοιρινό κρέας ή το κότσι του φούρνου.

Με μηλίτη, πετιμέζι, δεντρολίβανο, και τζίντζερ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη 300 ml μηλίτη, 1 κ.σ. πετιμέζι, 2 κλωναράκια δεντρολίβανο και 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη. Με αυτό αλείφουμε ένα ρολό κοτόπουλο ή χοιρινό.

Με ουίσκι, μαύρη ζάχαρη και μπούκοβο
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλά 160 γρ. ζάχαρη, 60 ml ουίσκι, 60 ml νερό και 1 κ.γ. μπούκοβο και βράζουμε για 5΄ μέχρι να αποκτήσει υφή σαν σιρόπι. Μόλις κρυώσει γλασάρουμε με αυτό ένα ωραίο στήθος πάπιας ή στήθος κοτόπουλου ή μπουτάκι από κατσικάκι.

Με πορτοκάλι, τζίντζερ και θυμάρι
Σε ένα μίξερ χτυπάμε 250 ml τζιτζιμπίρα με 60 γρ. μαύρη ζάχαρη, 85 ml χυμό πορτοκάλι, 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5΄. Μόλις κρυώσει το χρησιμοποιούμε στη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr