Δροσερά και με τη γλύκα που επιβραβεύει την αναμονή ενός ολόκληρου χρόνου για να τα απολαύσουμε, τρώγονται σκέτα αλλά και σε συνταγές που ξυπνούν τον ζαχαροπλάστη μέσα μας.

Το καλοκαίρι είναι ίσως η εποχή που καταναλώνουμε τα περισσότερα φρούτα. Σύκα, βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, καρπούζι, δαμάσκηνα, κεράσια, νεκταρίνια, σταφύλια και βύσσινα λοιπόν στα καλύτερά τους σε μόλις 10 συνταγές.

Λευκό μωσαϊκό με ροδάκινα και βερίκοκα
Το αγαπημένο μωσαϊκό στη λευκή αλλά πάντα σοκολατένια εκδοχή του. Μιας και είναι καλοκαίρι, θα το ενισχύσουμε με φρέσκα ροδάκινα και βερίκοκα που του πάνε πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Βερίκοκα ποσέ σε Vinsanto με κρέμα τυριού
Ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο με γεύση από Σαντορίνη, χάρη στο Vinsanto και το χλωρό τυρί Σαντορίνης. Θα σας αρέσει πολύ! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κορμός παγωτού με πεπόνι
Ένας υπέροχος καλοκαιρινός κορμός που θα δροσίσει γλυκά όλη την οικογένεια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γλυκό κουταλιού καρπούζι
Ένα από τα πιο σπάνια αλλά και πιο νόστιμα γλυκά του κουταλιού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κρέμα κεράσι με σος κερασιού
Τα κεράσια είναι στα καλύτερά τους κι εμείς τα κάνουμε ένα απίθανο γλυκό! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια
Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής. Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Αρωματική κομπόστα σύκου με μους γιαουρτιού και μαστίχα
Ένα ελαφρύ επιδόρπιο είναι από τους καλύτερους τρόπους για να κλείσει ένα γεύμα. Το τρίο σύκο-γιαούρτι-μαστίχα είναι σίγουρα από τους πιο ωραίους συνδυασμούς που μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τάρτα με ανθότυρο και καραμελωμένα σταφύλια
Το ανθότυρο είναι από τα τυριά που συχνά πυκνά το χρησιμοποιούμε και στα γλυκά μας. Εδώ κάνει ένα ωραίο πάντρεμα με καραμελωμένο σταφύλι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο
Ένα πειραγμένο ζελέ με τη φρεσκάδα του γιαουρτιού στη γεύση και το άρωμα του σαλεπιού… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Στρούντελ με δαμάσκηνα
Μπορεί το στρούντελ να είναι παραδοσιακά γεμιστό με μήλα, ωστόσο και αυτή η συνταγή με μαριναρισμένα δαμάσκηνα θα σας αρέσει πολύ. Συνοδεύετε ιδανικά με παγωτό σοκολάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr