Μια νόστιμη συνταγή δεν προϋποθέτει απόλυτα το μαγείρεμα των υλικών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σάς ενθαρρύνουμε να γίνετε ωμοφάγοι, μπορείτε ωστόσο να ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα σνακ, αλείμματα και μεζέδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε στο ελάχιστο την ηλεκτρική κουζίνα σας. Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις που αξίζει να ετοιμάσετε.

Πολύχρωμο «σπαγγέτι» λαχανικών με πέστο άνηθου και ντοματίνια
Μία διαφορετική σαλάτα που ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα και πουλερικά και θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για τις μέρες που κάνετε BBQ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κυδώνια με βινεγκρέτ από τσίλι, λάιμ και μαϊντανό
Τα οστρακοειδή είναι πρώτης τάξεως μεζές που κάνει άριστη παρέα σε ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο. Εδώ τα συνοδεύουμε με μια ωραία βινεγκρέτ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Club sandwich με τονοσαλάτα και βασιλικό
Το club sandwich στη θαλασσινή εκδοχή του, είναι ιδανικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή για ελαφρύ βραδινό παρέα με μία πράσινη σαλάτα, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε και ως μεζεδάκι σε πάρτι. Στα συν ότι ετοιμάζεται πραγματικά σε ελάχιστο χρόνο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Αλμυρή κυκλαδίτικη τούρτα ψυγείου
Ένα πληθωρικό ορεκτικό με απίθανη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Θα το λατρέψετε!

Χούμους από κολοκυθάκια
Μια νόστιμη παραλλαγή του κλασικού ντιπ με ρεβίθια, που θα λατρέψετε! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μικρά σουβλάκια με μποκοντσίνι και λαχανικά
Κρύα finger food με μοτσαρέλα και λαχανικά που ταιριάζουν ιδανικά σε ένα πάρτι! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Λαβράκι μαριναρισμένο με λουίζα και εσπεριδοειδή
Ένα πιάτο που θα ετοιμάσετε με τη λογική του σεβίτσε μαρινάροντας το ψάρι σας για 2-3 ώρες. Δείτε τις συνταγές ΕΔΩ

Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα
Νόστιμο ορεκτικό που θα ταιριάξετε όμορφα με ένα ποτήρι λευκό κρασί ανοίγοντας ένα επίσημο γεύμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κρητικός ντάκος με αρωματικά
Ο παραδοσιακός ντάκος της Κρήτης σε μία πολύ αρωματική εκδοχή, με βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι και λουίζα. Συνοδεύει εξαιρετικά ρακή και κρασί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Λαβράκι σεβίτσε με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πιπεριές
Το σεβίτσε είναι ένα είδος ορεκτικού με ωμό ψάρι ψημένο μέσα σε χυμό από λάιμ ή λεμόνι με προέλευση από τη Λατινική Αμερική. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε εκτός από φρεσκότατο ψάρι, ένα κοφτερό μαχαίρι, κάμποσα ζουμερά λάιμς και μπόλικα μυρωδικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr