Καλοκαίρι. Ζέστη. Τι πιο χαλαρωτικό από ένα κλασικό κοκτέιλ! Παρακάτω θα βρείτε 4 κλασικά κοκτέιλ στην πιο φρουτένια τους και ανάλαφρη εκδοχή. Η Hannah Guinness «παίζει» με τα συστατικά, δίνοντας νότες δροσιάς σε αγαπημένα ποτά.

1 . Tequila Cosmopolitan
5 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Εδώ αντικαθιστούμε τη βότκα με tequila και τον χυμό κράνμπερι με τσάι ιβίσκου.

50 ml tequila λευκή
15 ml triple sec ή λικέρ Cointreau
15 ml χυμό λάιμ + 1 φέτα για το γαρνίρισμα
25-50 ml τσάι ιβίσκου ρόφημα, κρύο*
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε με πάγο.
Σερβίρουμε σε ποτήρι για μαρτίνι γαρνίροντας με μια φέτα λάιμ.

Σημείωση: Φύλλα από τσάι ιβίσκου (καρκαντέ) θα βρείτε και σε καταστήματα μπαχαρικών.

2 . Whisky Sour με ανανά
5 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Λίγος χυμός ανανά μεταμορφώνει αυτό το κλασικό κοκτέιλ σε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό ποτό.

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
60 ml μπέρμπον
25 ml χυμό λεμονιού
25 ml χυμό ανανά
1 ασπράδι αυγού παστεριωμένο (στα σουπερμάρκετ)
1 φέτα ανανά για το γαρνίρισμα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε με πάγο για 15΄΄-20΄΄. Σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι τύπου old fashioned και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά.

3 . Virgin Mojito
5 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Γεμάτο αρώματα μέντας ή δυόσμου αλλά χωρίς αλκοόλ, το κλασικό Μojito γίνεται υπέροχο αντικαθιστώντας απλώς το ρούμι με χυμό μήλου αναμεμειγμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου. Ναι, ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών λειτουργεί άψογα!

1 λάιμ, κομμένο στη μέση και σε φέτες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
6 φύλλα μέντας ή δυόσμου + επιπλέον για το σερβίρισμα
3-4 κουτ.σούπας χυμό μήλου
4-5 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
ανθρακούχο νερό

Με το ειδικό ξύλινο γουδοχέρι για Μojito πιέζουμε τις φέτες λάιμ και τη ζάχαρη σε ψηλό ποτήρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου ή μέντας και χτυπάμε με τον ίδιο τρόπο για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε πάγο, τον χυμό μήλου αναμεμειγμένο με το εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατεύουμε και απογεμίζουμε με ανθρακούχο νερό. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου ή μέντας.

4 . Caipirinha
3 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Οι λάτρεις του Μojito θα ενθουσιαστούν με αυτό το ζωηρό κοκτέιλ με νότες εσπεριδοειδών. Η συμβουλή μου; Κυλήστε τα λάιμ στον πάγκο σας πιέζοντας καλά για να βγάλουν όλο τον χυμό και τα έλαιά τους όταν τα κόψετε.

1/2 λάιμ, σε φέτες
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
50 ml cachaca

Ρίχνουμε τις φέτες λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned και πιέζουμε καλά με το ειδικό ξύλινο γουδοχέρι για Μojito να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε πάγο, απογεμίζουμε με cachaca και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να λιώσει ελαφρώς ο πάγος.

Συνταγές: Hannah Guinness – Φωτογραφία: Ant Duncan – Styling: Gillian McNeil and Janine Ratcliffe

Δείτε επίσης:
4 κλασικά κοκτέιλ που ίσως δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη

7 κοκτέιλ για να φέρεις την Καραϊβική στο μπαλκόνι σου

6 αυλές στην Αθήνα για να πας το πρωί και να φύγεις το βράδυ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr