To olivemagazine.gr δημιούργησε ένα λεξικό γεύσης με όλα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου για να μην έχετε πια άγνωστες λέξεις στην κουζίνα.

Υ (ύψιλον)

Υγραντικά
Πρόσθετες ύλες τροφίμων που προστατεύουν ορισμένα τρόφιμα από το να ξεραθούν ή διευκολύνουν τη διάλυση των τροφίμων σε μορφή σκόνης.

Υδρόμελι
Ποτό το οποίο παρασκευάζεται από μέλι και νερό.

Ύσσωπος
Αρωματικό φυτό της οικογένειας των Χειλανθών, το οποίο προέρχεται από την λεκάνη της Μεσογείου και έχει γεύση πικρή αλλά πολύ έντονη μυρωδιά. Χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως στην παρασκευή λικέρ.

Για να δείτε ολόκληρο το Λεξικό κουζίνας -από το Α ως το Ω- πατήστε ΕΔΩ

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr