Είτε ετοιμάζεις πάρτι είτε απλά μαζεύτηκε η παρέα στο σπίτι για κρασί, τα ντιπ σε συνδυασμό με λαχανικά, τσιπς, ψητές τορτίγιες, ψωμάκια και κριτσίνια, σου λύνουν τα χέρια.

Στα μεγάλα τους ατού ότι συνδυάζονται σχεδόν με όλα, ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα και είναι πάντα ευπρόσδεκτα από όλους. Συγκεντρώσαμε 6 απολαυστικές ιδέες για να επιλέξεις αυτήν ή αυτές που σου αρέσουν περισσότερο, για την επόμενη μάζωξη.

Χορτοφαγικό ντιπ που συνδυάζεται με λαχανικά
Εύκολο και νόστιμο ντιπ μόλις 4 υλικά – πιπεριές, φέτα, λιαστή ντομάτα και χυμό λεμονιού- που συνδυάζεται αρμονικά με φρέσκα λαχανικά, όπως αγγούρι, πολύχρωμες πιπεριές και καρότα κομμένα σε μπαστουνάκι, αλλά και με μπουκετάκια από κουνουπίδι και μπρόκολο. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να επιλέξεις έτοιμες ψημένες πιπεριές από βάζο. Δες αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ.

Pizza ντιπ με ψημένες φέτες ψωμιού
Λατρεύεις την πίτσα; Μπορείς να απολαύσεις τη γεύση της και σε ντιπ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις σε 1 κατσαρόλα ½ φλιτζάνι γάλα, 170γρ. τυρί κρέμα, ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και να τα ζεστάνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας παράλληλα με αβγοδάρτη μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Στη συνέχεια, μεταφέρεις το μίγμα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, βάζεις από πάνω έτοιμη σάλτσα ντομάτας για πίτσα, πασπαλίζεις με έξτρα τριμμένη μοτσαρέλα, βάζεις μερικές φέτες από σαλάμι ή άλλο αλλαντικό της επιλογής σου, βασιλικό ψιλοκομμένα (προαιρετικά) και ζεσταίνεις στο φούρνο, στους 200οC μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να κάνει φουσκάλες το ντιπ. Το σερβίρεις ζεστό, συνοδεύοντας με φέτες ψημένου ψωμιού.

Ντιπ με πελτέ ντομάτας και κριτσίνια
Ντιπ με άρωμα Ελλάδας! Τι θα χρειαστείς; Μόνο πελτέ ντομάτας, θυμάρι, ελαιόλαδο και κάππαρη και έχεις μέσα σε λίγα λεπτά ένα πολύ γευστικό ντιπ, με ντομάτα, που μέσα μπορείς να βουτήξεις κριτσίνια και μικρά παξιμαδάκια σε διάφορες γεύσεις. Δες αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ.

Ντιπ με κατσικίσιο τυρί και κρακεράκια
Για τις πιο επίσημες μαζώξεις ή για ένα γιορτινό μπουφέ, αυτό το ντιπ με κατσικίσιο τυρί, αποξηραμένα βερίκοκα, δυόσμο και κόλιανδρο είναι ιδανική επιλογή. Θα το βάλεις σε μπολάκια παρέα με κράκερς ή θα το έχεις απλώσει πάνω σε στρογγυλά κρακεράκια για να σερβίρονται απευθείας οι καλεσμένοι σου. Κάνει καλή παρέα σε λευκό κρασί… Δες αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ.

Γουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας
Αν σου αρέσουν οι μεξικάνικες γεύσεις, δεν γίνεται να μην φτιάξεις γουακαμόλε -το απίστευτο αυτό ντιπ με αβοκάντο, που συνδυάζεται άψογα με τσιπς τορτίγιας. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις ώριμα αβοκάντο και για να τα καθαρίσεις πιο εύκολα και για να γίνει το μίγμα σου λείο και με ωραία γεύση. Σου έχουμε τη διαδικασία βήμα-βήμα και σε βίντεο

Αβγοταραχοσαλάτα με αραβικές πίτες ή μαύρο ψωμί
Τέλος, για τους gourmet της παρέας, έχουμε ένα φίνο ντιπ με αβγοτάραχο, που πολτοποιείς με άνηθο, ψωμί, χυμό λεμονιού και ηλιέλαιο. Σερβίρεται με πιτούλες αραβικές κομμένες σε τριγωνάκια και τηγανισμένες ή με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί του τοστ, κομμένο σε τρίγωνα και κλέβει καρδιές με την ιδιαίτερη γεύση του. Δες αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr