Έχουν ελάχιστες θερμίδες, η καλλιέργειά τους δεν περιλαμβάνει πολλά φυτοφάρμακα και τα αμινοξέα τους προλαμβάνουν το hang over, οπότε θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θα βγείτε να τα πιείτε! Ο λόγος για τα σπαράγγια που εκτός από υψηλή διατροφική αξία, είναι και εξαιρετικής νοστιμιάς. Ετοιμάσαμε 6 συνταγές που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Υπάρχουν πάνω από 100 είδη σπαραγγιών αλλά στην Ευρώπη καταναλώνουμε κυρίως το λευκό, πιο χορταστικό και ελαφρώς πιο έντονο στη γεύση, και το πράσινο, πιο ντελικάτο και με μια ελαφριά επίγευση χλωροφύλλης. Η ελληνική άνοιξη, όμως, μας δίνει πλουσιοπάροχα το άγριο σπαράγγι και τις οβριές ή αβρωνιές, που δεν είναι σπαράγγια αλλά μοιάζουν στη γεύση. Οι ωμές κορυφούλες κάνουν ωραιότατη σαλάτα με λαδολέμονο, λίγο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Οι αβρωνιές πάλι, καλύτερα να μην τρώγονται ωμές, γιατί θεωρούνται τοξικές. Aγαπάει τις ομελέτες και γενικά το αβγό, κυρίως το ποσέ, μπαίνει σε μακαρονάδες και ριζότο, γίνεται βελουτέ και τάρτα. Ελαφρά σοταρισμένο με βούτυρο συνοδεύει κρέατα, πουλερικά ή αλλαντικά. Η καλύτερή του εκδοχή είναι ελαφρά ψημένο στο σχαροτήγανο ή, ακόμη καλύτερα, στα κάρβουνα αλειμμένο με ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

Ρυζοσαλάτα με αρακά, σπαράγγια και αντζούγιες
Μία διαφορετική σαλάτα για το καθημερινό και το κυριακάτικο τραπέζι, σερβιρισμένη δίπλα σε ψητό κρέας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σαλάτα με μπλε τυρί, σπαράγγια, ψητά κρεμμύδια και φράουλες
Μια αρωματική σαλάτα που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία τα ψητά και ωμά λαχανικά με τις φράουλες και το μπλε τυρί. Το γλυκόξινο dressing της προσθέτει ακόμη περισσότερη νοστιμιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και λευκή σάλτσα μουστάρδας
Ένα ελαφρύ και πολύ γευστικό πιάτο με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο και σπαράγγια, γαρνιρισμένα με λαχταριστή λευκή σάλτσα μουστάρδας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κατσικάκι με σπαράγγια
Το κατσικάκι δένει όμορφα με τα σπαράγγια και τα μυρωδικά, σε ένα πλούσιο μαγειρευτό φαγητό κατσαρόλας, που θα απολαύσετε στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σας τραπέζια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ομελέτα με σπαράγγια και καπνιστό σολομό
Θα νιώσετε τουλάχιστον βασιλιάδες αν ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυτή την ομελέτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σπαραγγόσουπα
Τα σπαράγγια γίνονται πολύ ωραία ομελέτα μεν αλλά κάνουν και υπέροχες σούπες που είναι εύκολες, απλές και ιδιαίτερα γευστικές. Δοκιμάστε αυτή που σάς προτείνουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσετε πολύ τα σπαράγγια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr