Ωραίο το ζεστό φαγητό, που βγαίνει αχνιστό από τον φούρνο ή την κατσαρόλα, αλλά όχι το καλοκαίρι. Αυτό τον καιρό έχουμε ανάγκη από πιάτα που θα μας χορταίνουν χωρίς να μας ζεσταίνουν. Και για να μην νομίζετε ότι θα πρέπει να τη βγάλουμε μόνο με σαλάτες και σάντουιτς, προτείνουμε 7 φαγητά που τρώγονται και κρύα. Για την ακρίβεια, κρύα είναι ακόμη νοστιμότερα!

Φασολάκια λαδερά
Το απόλυτο φαγάκι του καλοκαιριού. Το φτιάχνετε κατά προτίμηση με φρέσκα φασολάκια αντί για κατεψυγμένα και πριν το σερβίρετε το αφήνετε να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Συνοδεύετε απαραιτήτως με ωραία φέτα και ζυμωτό ψωμί.

Μακαρονοσαλάτα με χωριάτικη σαλάτα!
Μία καλοκαιρινή μακαρονάδα με βίδες και τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας, που μπορείτε να απολαύσετε και ως σαλάτα και ως κυρίως πιάτο. Μπορείτε ακόμη και να τη πάρετε μαζί σας σε μπολ στην παραλία ή να ετοιμάσετε στο πι και φι γυρνώντας από τη θάλασσα.

Μπριάμ στο φούρνο με μυρωδικά
Ένα από τα πιο εύκολα φαγητά του καλοκαιριού, αφού απλά βάζετε στο φούρνο όσα λαχανικά έχετε (και κάποιο από αυτά που αναφέρονται στη συνταγή να μην υπάρχει στο ψυγείο σας, δεν υπάρχει πρόβλημα) και μέσα σε λίγο χρόνο έτοιμο το φαγητό. Ιδανικά, για να το απολαύσετε πραγματικά, πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει.

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι
Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξετε γεμιστά, λόγω της μεγάλης ποικιλίας λαχανικών. Μπορείτε να περιοριστείτε στις ντομάτες και τις πιπεριές ή να εμπλουτίσετε το ταψί σας με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πατάτες. Θα γίνουν όλα πολύ νόστιμα και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα απολαύσετε εξίσου ευχάριστα ακόμη και κρύα.

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο
Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζετε εύκολα το πρωί, πηγαίνετε για το μπάνιο σας και επιστρέφοντας τη σερβίρετε κρύα όπως είναι παρέα με μία σαλάτα εποχής.

Μακαρονάδα pesto
Μία μακαρονάδα που δεν γνωρίζει εποχή και το χαρακτηριστικό της γνώρισμα, πέρα από τη φίνα γεύση της, είναι ότι μπορείτε να την απολαύσετε και κρύα, αφού η πανεύκολη σάλτσα της δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Τάρτα με καλοκαιρινά λαχανικά και 2 τυριά
Ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε νόστιμα τα λαχανικά εποχής. Θα τη σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι, θα την απολαύσετε ως σνακ στο δεκατιανό ή παρέα με μία σαλάτα ως κυρίως πιάτο, το βράδυ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr