Η Κρήτη έχει παράδοση στο θυμαρίσιο μέλι και η οικογένεια Λεονταράκη από το Ηράκλειο, την τιμάει παράγοντας αγνό μέλι με φίνα γεύση και αρώματα κρητικών βοτάνων.

Ο Φανούρης Λεονταράκης προέρχεται από οικογένεια όπου οι περισσότεροι ασχολούνταν με την μελισσοκομία και το μέλι βρισκόταν πάντα στο τραπέζι τους. Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ο ίδιος, άρχισε να ασχολείται με την παραγωγή μελιού για να βοηθήσει τον πατέρα του, που όμως διατηρούσε μελίσσια ερασιτεχνικά και κυρίως για δική τους κατανάλωση. Διαπιστώνοντας όμως, πόσο καλό αποτέλεσμα είχαν, αποφάσισε ότι αυτό ήταν το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει.

«Στάθηκα ιδιαίτερα τυχερός στο ξεκίνημα μου καθώς βρήκα συνεργάτες, ανά την Ελλάδα, που πίστεψαν στο εγχείρημα μου και μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Η εκκίνηση του Anemelon, το 2013, παρότι βρεθήκαμε εν μέσω της οικονομικής κρίσης, έδειξε πως ο κόσμος εμπιστεύεται ένα καλό προϊόν και παράλληλα πείθεται πιο εύκολα όταν υπάρχει μια καλαίσθητη συσκευασία», εξηγεί για το ξεκίνημα του ο κ. Λεονταράκης.

Το μέλι Anemelon είναι συνδυασμός θυμαριού και πεύκου και για την παραγωγή του, χρησιμοποιούν μέλι αποκλειστικά από τα δικά τους μελίσσια, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. «Ουσιαστικά η συλλογή του μελιού γίνεται “νομαδικά”. Η παρουσία τους εξαρτάται από την εποχή του χρόνου και έτσι γίνεται η μεταφορά τους από μια τοποθεσία, σε άλλη. Υπάρχουν μελίσσια στα Βορίζια στη Μεσσαρά αλλά και στο νομό Λασιθίου, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στο δάσος του Σελάκανου», σημειώνει.

Επόμενος στόχος τους τώρα, είναι η δημιουργία ενός δικού τους συσκευαστηρίου, ενώ στη γκάμα τους θέλουν να προσθέσουν μελλοντικά μέλι από χαρούπι, γύρη και βασιλικό πολτό. Παράλληλα, σχεδιάζουν και την εισαγωγή τους σε αγορές του εξωτερικού, μιας και φέτος πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις πρώτες εξαγωγές στη Γερμανία. Στη χώρα μας πάντως, μπορείτε να βρείτε το μέλι τους στην Κρήτη, καθώς και σε επιλεγμένα delicatessens στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Μύκονο.

info
Σβάιτσερ Άλμπερτ 4, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 694 8305343.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr