Γνωρίσαμε τον Γιάννη Μπουροδήμο το 2010, όταν συμμετείχε στο 1ο ελληνικό MasterChef, όπου μας συστήθηκε ως ερασιτέχνης μεν ερωτευμένος με τη μαγειρική δε. Σήμερα, γίνεται οικοδεσπότης στο σπίτι του, με καλεσμένους από κάθε γωνιά της γης, που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα.

Το «BearFoot in the Park» είναι το νέο εγχείρημα του Γιάννη Μπουροδήμου, που μέσα από private dinners, μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων και γαστρονομικούς περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας, μυεί τους συμμετέχοντες -κυρίως τουρίστες μέχρι αυτή τη στιγμή- στον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο. Όπως μάς λέει ο Γιάννης, το concept του «οικοδεσπότη» που αναλαμβάνει να συστήσει στους τουρίστες την κουζίνα της χώρας του, μέσα από γεύματα και βόλτες στις τοπικές αγορές είναι αρκετά διαδεδομένο διεθνώς. Υπάρχει άλλωστε και ανάλογο site, το eatwith.com, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να έρθουν σε επαφή με ντόπιους ανά χώρα, που προσφέρουν ανάλογες εμπειρίες. Σε αυτό το site βρίσκουμε και τις προτάσεις του Γιάννη, για γεύμα στο πάρκο. Και όταν λέμε πάρκο εννοούμε το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Γιάννη που τώρα περιλαμβάνει και ένα όμορφο χώρο με μεγάλο τραπέζι και δροσερή αυλή, για να υποδέχεται τους καλεσμένους του.

«Η Ελλάδα εκτός από τις άπειρες ομορφιές της έχει και μία πλούσια γαστρονομία, την οποία αξίζει να γνωρίσει κάθε επισκέπτης της χώρας μας. Εμείς δεν είμαστε εστιατόριο και ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη που μας εμπιστεύεται. Δεν είναι άλλωστε και το πιο εύκολο να πας για φαγητό στο σπίτι κάποιου που δεν γνωρίζεις προσωπικά», σημειώνει ο Γιάννης. Για να το καταφέρει αυτό, διοργανώνει γεύματα για έως 12 άτομα, εντός του σπιτιού ή στην αυλή κάτω από τα δέντρα όταν το επιτρέπει ο καιρός και κατά τη διάρκεια τους οι επισκέπτες γνωρίζουν τοπικά ελληνικά προϊόντα, δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές και αν το επιθυμούν μπορούν να πάνε και νωρίτερα για να βοηθήσουν και στην προετοιμασία.

Πέρα όμως από το γευστικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες φαίνεται ότι απολαμβάνουν και την όλη διαδικασία της γνωριμίας και επαφής με νέο κόσμο. «Συχνά δεν έρχεται μία ενιαία παρέα, αλλά και άγνωστα μεταξύ τους άτομα και η προσωπική επαφή τόσο με τους οικοδεσπότες όσο και με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες είναι κάτι που απολαμβάνουμε όλοι πολύ. Μπορεί σε ένα τραπέζι δηλαδή να έχεις ζευγάρια από τις ΗΠΑ και από την Ινδία, ταξιδιώτες όλοι τους που ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες για τα μέρη που έχουν επισκεφθεί, συστήνουν μέρη και προϊόντα».

Ο Γιάννης οργανώνει επίσης μαθήματα ελληνικής μαγειρικής και παράδοσης καθώς και περιπάτους στο κέντρο με περίπου 30 στάσεις σε μαγαζιά και αγορές, αλλά και μαθήματα γαστρονομικής ιστορίας! «Είναι πολύ σημαντικό να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των επισκεπτών και οι βόλτες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους εντυπωθούν εικόνες και γνώσεις γύρω από την ελληνική κουζίνα», αναφέρει.

Το «BearFoot in the Park» μετράει μόλις λίγους μήνες παρουσίας στο χώρο των γαστρονομικών-τουριστικών εμπειριών, αλλά ήδη οι αξιολογήσεις που λαμβάνει είναι παραπάνω από θετικές και όπως μας λέει ο Γιάννης, την επόμενη σεζόν που θα έχουν γίνει πιο γνωστοί, ελπίζει ότι θα πάει ακόμη καλύτερα. Στόχος του για τη συνέχεια είναι να καταφέρει μέσα από το site του να προωθήσει και αξιόλογους Έλληνες παραγωγούς. «Οι συνεργασία με ανθρώπους της γαστρονομίας θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά την προώθηση της ελληνικής κουζίνας και τον ελληνικών προϊόντων και αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι μαγικό», καταλήγει.

info
www.bearfootinthepark.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr