Το µέλι, η γύρη, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός της Bee Naturalles µάς κεντρίζουν το ενδιαφέρον και µας µαθαίνουν όλα τα σπουδαία οφέλη των αγαθών της µέλισσας.

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στις επιχειρηµατικές δραστηριότητες, ο Γιώργος Αθανασιάδης και η Χαρά Μαγγανά, αεικίνητοι και δραστήριοι «νοµάδες», µας µυούν σε έναν αγνό τρόπο ζωής που εµπνέει τον σεβασµό και την αρµονική συνύπαρξη µε τη φύση.

Μια απόλυτα βιολογική ιδέα
Το εργαστήριο του Γιώργου και της Χαράς βρίσκεται στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας από το 2013. Εγκαταστάθηκαν εκεί έπειτα από πολλές σπουδές σε θετικές επιστήµες, την περιβαλλοντολογία και την τέχνη, λόγω της πλούσιας φύσης και της βιοποικιλότητας του τόπου. Ο Γιώργος µας εξηγεί: «Από την αρχή είχαµε µια διευρυµένη αντίληψη για τη µέλισσα, το οικοσύστηµα και την ενασχόληση µε τη βιολογική µελισσοκοµία. Η επιθυµία µας ήταν πάντα µε βάση τα αγαθά της µέλισσας να δηµιουργήσουµε µία σειρά προϊόντων µε τη θεραπευτική δύναµη της φύσης, µε όλες τις προδιαγραφές και διαπιστεύσεις. Και δεν προσφέρουµε απλά ένα πολύ καλό παραδοσιακό προϊόν, θεωρούµε τους εαυτούς µας πρεσβευτές εντοπιότητας».

Προϊόντα µε 100% φυσική σύνθεση
Η µελισσοκοµία είναι νοµαδική δραστηριότητα στην Ελλάδα, οπότε µετακινούν τα µελίσσια τους έως και 600-700 χλµ. µακριά. Την παραγωγή τους την «υπαγορεύει» η φύση, σύµφωνα µε τους δικούς της ρυθµούς και τις εποχικές εναλλαγές. Αποκλείεται η χρήση συνθετικών φαρµάκων, γίνεται µόνο κάποια ήπια χρήση φυσικών οξέων ή κάποιων ήπιων µεθόδων για να αντιµετωπίσουν τις ασθένειες των µελισσιών. Επειτα τα προϊόντα τυποποιούνται και διατίθενται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ποιος είναι ο στόχος τους; Να προσφέρουν φυσικές και βιολογικές λύσεις σε προβλήµατα του σύγχρονου αστού. Εκτός από την τετραπλή παλέτα των προϊόντων µέλισσας, η Bee Naturales έχει δηµιουργήσει µια σειρά καλλυντικών, δηλαδή µείγµατα ανεπεξέργαστων φυσικών πρώτων υλών, όπως προϊόντα µέλισσας, εκχυλίσµατα βοτάνων και αιθέρια έλαια, µόνο µε φυσικά συντηρητικά. Ο Γιώργος και η Χαρά τονίζουν «Μας έχουν στηρίξει πολύ οι Ελληνες, αλλά έχουµε αρχίσει συνεργασίες και στο εξωτερικό για Ευρώπη, Αµερική, Ινδία κι Ιαπωνία κ.λπ. Ελπίζουµε µέχρι τις αρχές του 2020 όλη η γκάµα των προϊόντων µας να έχει µπει στα περισσότερα φαρµακεία (καλλυντικά και βρώσιµα) και έχουµε ξεκινήσει τη διεξαγωγή βιωµατικών εργαστήριων και εκπαιδεύσεων στον χώρο µας και στο µελισσοκοµείο».

Τα προϊόντα Bee Naturalles τα βρίσκουµε στο ηλεκτρονικό τους κατάστηµα και σε κατάστηµατα ή concept stores σε νησιά ανά την Ελλάδα.

info
25ης Μαρτίου 8, Νέα Αρτάκη, Εύβοια, τηλ. 22210 41733, beenaturalles.com/gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr