Η οικογενειακή επιχείρηση Biscotti Tsoungari με έδρα τη συμπρωτεύουσα δημιουργεί μπισκότα και πολλά απίθανα γλυκίσματα που δύσκολα ξεχνάς.

Η σωστή πρώτη ύλη και η υψηλή ποιότητα ενός τραγανού μπισκότου, ενός αρωματικού κουλουριού, ενός μαστιχωτού τσουρεκιού είναι οικογενειακή υπόθεση για τον Στέργιο και τη Μαρία Τσούγγαρη, τρίτη γενιά στα ηνία της επιχείρησης από το 1936.

Οι άνθρωποι πίσω από την ιδέα
Η οικογενειακή παράδοση ξεκινά στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όταν ο παππούς Στέλιος, που διατηρούσε γαλακτοπωλείο στην περιοχή της Ανθέων, έκανε πράξη την αγάπη του να ετοιμάζει προϊόντα με βάση το γάλα: γιαούρτι, κρέμες, παγωτό, γαλακτομπούρεκο, προμηθεύοντας διάφορα καταστήματα της πόλης. Στη συνέχεια, ο γιος Φίλιππος έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, αναπτύσσοντας ουσιαστικά το κομμάτι των γλυκών, όπως πάστες, τούρτες και εποχικά γλυκίσματα (μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τσουρέκια). Όπως τονίζει ο κύριος Στέργιος Τσούγγαρης: «Η σημαντική στιγμή για εμάς ήταν γύρω στη δεκαετία του 1980 όταν ο πατέρας μας αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη χονδρική πώληση μπισκότων και κουλουριών. Έχουμε όμως πάντα το μικρόβιο της διαρκούς αναζήτησης, οπότε βλέπουμε την αγορά και κινούμαστε ανάλογα».

Πάνω από όλα ποιότητα
Φιλοσοφία της εταιρείας είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής των προϊόντων βασισμένος σε επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, ακολουθώντας τις συνταγές που δημιούργησαν από το 1936. Η ποικιλία είναι μεγάλη και ξεπερνά τα 100 είδη σε βουτήματα, αλμυρά και γλυκά, πτι φουρ, μπισκότα, τσουρέκια. Όπως εξηγεί ο κύριος Τσούγγαρης: «Παράγουμε προϊόντα που διατηρούν τις αυθεντικές γεύσεις της οικογενειακής μας παράδοσης με αρκετό κομμάτι της παραγωγής να γίνεται στο χέρι, δηλαδή δεν είναι πλήρως βιομηχανοποιημένη. Η ναυαρχίδα μας είναι το κουλουράκι με μέλι και σουσάμι, σε συνταγή του πατέρα μας Φίλιππου. Είναι χειροποίητο προϊόν και ο κόσμος το υποδέχτηκε με αγάπη!». Μια στροφή σε βιολογικά προϊόντα έγινε πριν από 5 χρόνια, όταν προστέθηκαν στην γκάμα 100% οργανικές μπάρες μπισκότου σε δύο γεύσεις και μια σειρά μπισκότων γλυκών curlies και αλμυρών batons. Η διάθεσή τους γίνεται σε πολλά καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Εξαγωγική δραστηριότητα
Ο επιχειρηματικός δρόμος είναι ανοιχτός και διευρύνεται συνεχώς και όπως τονίζει ο κύριος Τσούγγαρης: «Τα τελευταία χρόνια οι κινήσεις μας έχουν πιο εξαγωγικό χαρακτήρα με παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και δίκτυα καταστημάτων του εξωτερικού. Παράλληλα προμηθεύουμε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή επώνυμα».

info
Χονδρική Πώληση: Θέρμη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 472221 -2 / Λιανική Πώληση: Αλατσατών 4, Ν. Κρήνη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 445757. www.biscotti-tsoungari.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr