Οι κάψουλες έχουν κάνει την παρασκευή του εσπρέσο πιο εύκολη από ποτέ. Με τον ίδιο τρόπο όμως, μπορούμε να απολαύσουμε και ένα αρωματικό ρόφημα, μιας και η Eolis βάζει τα βότανα σε κάψουλες συμβατές με μηχανές τύπου (n)espresso.

Η εταιρεία Eolis, που δημιουργήθηκε από τα αδέρφια Γιάννη και Γιώργο Ντιβή σε συνεργασία με τον φίλο τους Μάνθο Καμπανό, αξιοποιεί τις νέες οικιακές μηχανές καφέ εσπρέσο προκειμένου να βάλουν ξανά στην καθημερινότητα μας τα ροφήματα βοτάνων. Στη γκάμα τους έχουν 4 διαφορετικές επιλογές -τσάι του Βουνού, φασκόμηλο, χαμομήλι και μίγμα βοτάνων- τα οποία πωλούνται όλα σε μορφή κάψουλας και έτσι, όποιος διαθέτει τις ανάλογες μηχανές καφέ μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με το πάτημα ενός κουμπιού να έχει ένα αρωματικό ρόφημα, για να το απολαύσει ζεστό ή κρύο.

Όπως μας λέει ο κ. Γιάννης Ντιβής, η πρώτη εμφάνιση των ροφημάτων σε κάψουλα Eolis έγινε τον Μάιο του 2016. Ωστόσο, είχαν προηγηθεί 2 χρόνια προσπαθειών και ερευνών, μέχρι να τελειοποιήσουν το προϊόν τους. Ευτυχώς, είχαν και οι τρεις κάποια εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων και έτσι δεν ήταν δύσκολο για αυτούς να βρουν με τι ήθελαν να ασχοληθούν. Οι δυσκολίες εμφανίστηκαν όταν αποφάσισαν να κάνουν πράξη το σχέδιο τους, δεδομένου ότι επρόκειτο για μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, με λίγα διαθέσιμα κεφάλαια, ανασφάλεια ως προς τις επενδύσεις και με τα capital controls να τους βάζουν ακόμη περισσότερα εμπόδια, θυμάται ο κ. Ντιβής. Καμία δυσκολία όμως δεν ήταν αξεπέραστη, καθώς είχαν αποφασίσει ότι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους προϊόν, που ιδανικά θα μπορούσε να σταθεί στην Ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

«Η πίστη μας στα ελληνικά βότανα, τις ευεργετικές τους ιδιότητες τους, αλλά και ο κάπως περίπλοκος τρόπος παρασκευής τους, ήταν οι λόγοι που μας οδήγησαν να ψάχνουμε τρόπους να φτιάχνει κάποιος το ρόφημα του πιο απλά, χωρίς να χάνει όμως σε ποιότητα. Είμαστε άλλωστε και οι ίδιοι καταναλωτές ζεστών ροφημάτων, και όταν ο Μάνθος μας πρότεινε την ιδέα του, την βρήκαμε ενδιαφέρουσα και ξεκινήσαμε να αναζητούμε τρόπους να την υλοποιήσουμε», αναφέρει ο κ. Ντιβής. Μετά από έρευνα και πειράματα, κατέληξαν στις κάψουλες, που συνδυάζουν καινοτομία, ευκολία, ταχύτητα και συμβαδίζουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. «Ο τόπος μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών βοτάνων που παρέχουν γευστικότατα και υγιεινά ροφήματα. Αυτά τα ροφήματα είτε δεν είναι γνωστά σε μεγάλο μέρος καταναλωτών, είτε δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί να τα παράξει, λόγω της διαδικασίας που απαιτούν. Με τις μηχανές καφέ εσπρέσο που κυκλοφορούν, καταφέραμε να έχουμε ένα εξαιρετικό ρόφημα μέσα σε 32’’. Οπότε είναι εύκολο κάποιος να απολαύσει ένα τσάι του βουνού στο σπίτι ή στο γραφείο, αρκεί αντί για την κάψουλα με τον καφέ να επιλέξει να πιει ένα ρόφημα χωρίς καφεΐνη της Eolis», σημειώνει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παραγωγή των βοτάνων σε κάψουλες γίνεται εξολοκλήρου από την Eolis. Παραλαμβάνουν την πρώτη ύλη σε αποξηραμένα «ματσάκια» και με μια σειρά επεξεργασιών (ξήρανση, κοπή, γέμισμα κάψουλας) δημιουργούν το ημιέτοιμο προϊόν (χύμα κάψουλες) το οποίο στην συνέχεια συσκευάζεται σε κουτιά με 12 κάψουλες το καθένα. Στη συνέχεια, τα προϊόντα τους διατίθενται σε επιλεγμένα σούπερμάρκετ, delicatessen και e-shops, ενώ έχουν ξεκινήσει και εξαγωγές στη Γερμανία.

Για το μέλλον πάλι, κάνουν σε συνεχείς δοκιμές βοτάνων ώστε να δημιουργήσουν νέες γεύσεις, «ευτυχώς η Ελλάδα έχει πολλά βότανα» σημειώνει ο κ. Ντιβής, ενώ εξετάζουν και την πιθανότητα να δημιουργήσουν κάψουλες συμβατές και με άλλους τύπους μηχανών. Στόχος τους, να αλλάξουν την άποψη που πιστεύουν ότι επικρατεί στην Ελλάδα, ότι τα ροφήματα προορίζονται μόνο για τον χειμώνα ή όταν είναι κάποιος άρρωστος και να καταφέρουν να τα κάνουν τόσο δημοφιλή όσο είναι και στο εξωτερικό, εξομολογείται ο κ. Ντιβής.

info
Ευρώτα 7Β, Αχαρνές, τηλ. 216 7005364, www.eolis.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr