Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιεία FERRO’ έχει ισχυρή παρουσία στα ελληνικά αρτοσκευάσματα για περισσότερο από έναν αιώνα!

Ήταν στις αρχές του 1900, όταν ο Σταμάτης Ρεμούνδος έψησε τα πρώτα αρτοσκευάσματα σε έναν μικρό ξυλόφουρνο στην Άνδρο και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι στη γεύση και στην ποιότητα. Με εφόδιο τις αγνές, παραδοσιακές συνταγές ανοίγει ο φούρνος στην αστική Αθήνα του ΄20 κερδίζοντας και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, οι αξίες παρέμειναν ίδιες: εξαιρετικές πρώτες ύλες, αυθεντικές ελληνικές συνταγές, πνεύμα καινοτομίας, αγάπη και μεράκι, δημιουργούν απίθανα αρτοσκευάσματα για σνακ, συνοδευτικά γευμάτων ή επιδόρπιο σε παραδοσιακές αλλά και gourmet γεύσεις. Ποικιλία Kριτσινιών, Mπισκότων Digestive, Cookies, Γαλλικές Καρδιές, Wafer Rolls, είναι μερικά από τα προϊόντα της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι η FERRO’ είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα, που τυποποίησε το Kριτσίνι.

Όσον αφορά τη δράση της εταιρίας παραμένει σταθερή στην ελληνικότητά της, διατηρώντας μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Λαμία, ενώ ταξιδεύει με τις γεύσεις της σε πάνω από 30 χώρες, σε Ευρώπη, Αμερική και Aσία. Προϊόντα της FERRO’ έχουν βραβευτεί στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία τα Wafer Rolls (German Agricultural Society) και στη Γαλλία τα Κριτσίνια με χαμηλά λιπαρά (SIAL Paris). Οι εξαγωγές της αποτελούν πάνω από το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε αύξηση της τάξης του 47% το 2018 έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Τέλος, η FERRO’ προσφέρει σε φορείς και ιδρύματα συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της σπατάλης του φαγητού, με δράσεις για την αξιοποίησή του για καλό σκοπό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr