Η ελληνική εταιρεία Polypan Group μας συστήνει το Flavomix ΑΧ200 και μας βοηθά να οραματιστούμε έναν κόσμο όπου τα τρόφιμα περιέχουν απόλυτα φυσικά αντιοξειδωτικά χωρίς Ε και χημικά πρόσθετα.

Η εταιρεία Polypan είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων. Ιδρυτής και πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος (οικονομολόγος), με τους γιους του Αντρέα (οικονομολόγος) και Γιώργο (μαθηματικός) συνοδοιπόρους αλλά και υποστηρικτές της σύγχρονης τάσης του cleanlabel, για την οποία μας εξηγεί ο Γ. Πολυχρόνοπουλος: «Μιλάμε για μια τελική ετικέτα προϊόντος τροφίμου που θα είναι όσο πιο καθαρή γίνεται, χωρίς Ε και τεχνητά πρόσθετα». Με γνώμονα την παγκόσμια αυτή τάση αναπτύχθηκε και τελειοποιήθηκε η ιδέα του Flavomix ΑΧ200, που απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Καινοτομίας στην έκθεση GULFOODManufacturing στο Ντουμπάι φέτος τον Οκτώβριο. Η διαδικασία εξέλιξης του προϊόντος διήρκησε 3 χρόνια με μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας, με συνεχείς δοκιμές στα εργαστήρια και εν συνεχεία με πιλοτική δοκιμή σε βιομηχανική κλίμακα με τη συνδρομή της εταιρείας Λάβδας.

Μια απόλυτα φυσική ιδέα 
Η ιδέα ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και όπως δηλώνει ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος: «Η διπλωματική εργασία στο MBA μου αφορούσε αυτό που κάνει η εταιρεία μας και καλείται στον χώρο του μάρκετινγκ Τhought Leadership, δηλαδή να προσπαθείς να ηγηθείς σε έναν τομέα με την έρευνα, την ανάπτυξη, τη σκέψη και την καινοτομία. Γι’ αυτό και το μότο της εταιρείας μας είναι think-create-innovate που, αν το αναλύσουμε, σημαίνει να δημιουργούμε φυσικά, καινοτόμα συστατικά που έχει ανάγκη η βιομηχανία τροφίμων, ώστε χρησιμοποιώντας το προϊόν μας να παράγονται φυσικά τρόφιμα που είναι ευεργετικά για την υγεία του καταναλωτή. Το Flavomix ΑΧ200 είναι ένα φυσικό, βιολογικό εκχύλισμα εσπεριδοειδούς, σε υγρή μορφή και σε σκόνη, που χρησιμοποιείται σε κλάδους όπως η αρτοβιομηχανία, ουσιαστικά όπου χρησιμοποιούνται έλαια, σε βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος όπου η οξείδωση μεταφράζεται στο χαρακτηριστικό μαύρισμα της σάρκας, στη ζαχαροπλαστική, σε φυσικούς χυμούς όπου οι βιταμίνες καταστρέφονται.

Έχει πολλές εφαρμογές σε διάφορους κλάδους τροφίμων γι’ αυτό και η Κριτική Επιτροπή στο Ντουμπάι προτίμησε να βραβεύσει αυτό το προϊόν σε σχέση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα παγκόσμιων κολοσσών. Στην τελική ετικέτα ενός προϊόντος θα δείτε να αναγράφεται κάποιο φυσικό άρωμα εσπεριδοειδούς ή ένα εκχύλισμα εσπεριδοειδών.

Επόμενα βήματα
Η σειρά Flavomix εξάγεται σε 20 χώρες με συνεχή προσπάθεια προώθησης σε αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας και με συνεχή έρευνα, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με την Ε.Ε., συνεργασία με πανεπιστήμια κ.ά. Όπως τονίζει ο κ. Πολυχρονόπουλος: «Ερευνα σημαίνει να μην είσαι περιχαρακωμένος γύρω από τον εαυτό σου ή από μια μικρή ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες πάντα κερδίζουν και φέρνουν τα καλά αποτελέσματα οπότε είμαστε διαρκώς ανοιχτοί σε συνεργασία με ερευνητές, καθηγητές, πανεπιστήμια και ινστιτούτα, για να μπορέσουμε να έχουμε πιο γρήγορα θετικά αποτελέσματα».

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr