Η φωτογράφιση του φαγητού μας έχει γίνει σχεδόν μια απλή καθημερινή συνήθεια για τους περισσότερους από εμάς. Ποιο φαγητό όμως μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Instagrammers παγκοσμίως;

Σύμφωνα με μελέτη του Ιταλού σεφ, Alessio Mecozzi και της εταιρίας επικοινωνίας Klaus Davi, το πιο φωτογραφημένο φαγητό δεν είναι άλλο παρά η πεντανόστιμη πίτσα! Όπως εξηγεί το ιταλικό site ειδήσεων Tgcom24, η ομάδα μελέτησε εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο Instagram, προκειμένου να συγκρίνουν τις μαγειρικές τάσεις σε διάφορες χώρες. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι από τις 300 εκατομμύρια φωτογραφίες φαγητών που ανέβηκαν στο Instagram, 17 εκατομμύρια περιέχουν το hashtag #pizza. Και ποιος μπορεί να αδικήσει τους Instagrammers παγκοσμίως, αφού αντικειμενικά η τυρένια αυτή απόλαυση είναι απίστευτα φωτογενής!

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι η πιο δημοφιλής τοποθεσία για το #pizza δεν είναι παραδόξως κάποια πόλη της Ιταλίας, αλλά η Νέα Υόρκη. Πάνω από το 6% των φωτογραφιών πίτσας έχουν δημοσιευθεί από εκεί, σε σύγκριση με μόλις 2,1% στη Νάπολη. Το #pizza ακολουθούν το #pasta και το #burger.
Ο κ. Mecozzi είπε ότι η μελέτη αποκάλυψε επίσης και πως το φύλο επηρεάζει τις φωτογραφίες φαγητού που τραβούν οι χρήστες. «Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να φωτογραφίσουν το κύριο πιάτο τους, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φωτογραφίσουν το επιδόρπιο», δήλωσε στη La Republica.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr