H εστίαση μπορεί να υπόκειται στους κανόνες του lockdown, ωστόσο τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας φροντίζουν ώστε το γκουρμέ μενού τους να φτάσει στο τραπέζι σας.

Μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορίας να κρατά μακριά τους λάτρεις της gourmet γαστρονομίας από τους ναούς της υψηλής εστίασης, λίγες εβδομάδες όμως πριν τα Χριστούγεννα μερικά από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης φρόντισαν ώστε οι δημοφιλέστερες προτάσεις τους να μπορούν να φτάσουν μέχρι την πόρτα σας. Ανάμεσά τους τo black cod του «Matsuhisa», το φρέσκο ψάρι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που την έκανε διάσημη, το εκπληκτικό πρωινό της «Μεγάλης Βρεταννίας», αλλά και τα spaghetti με χαβιάρι Petrosian της «Fine Foods Collection». Κι όλα αυτά, με ένα κλικ στο Διαδίκτυο ή ένα τηλεφώνημα.

O Νobu Matsuhisa είναι ένας γνήσιος σταρ της κουζίνας. Εχει φωτογραφηθεί για τα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου, έχει σερβίρει τα πιάτα του σε πριβέ dinner πανίσχυρων jet setters και θεωρείται το πιο δημοφιλές πρόσωπο της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου αφήνοντας πίσω σε αναγνωρισιμότητα και δημοτικότητα ακόμη και τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Η γαστρονομική εμπειρία με τη σφραγίδα του Matsuhisa -μία μοναδική συγχορδία γευστικών συνδυασμών και signature πιάτων- τα τελευταία χρόνια έχει βρει τη θέση της στην καρδιά των Αθηναίων. Το «Matsuhisa Αthens» ανταποκρίνεται με ασφάλεια και ταχύτητα στα νέα δεδομένα, φροντίζοντας να φέρει τη μαγεία της Nobu-style japanese κουζίνας στον χώρο μας και να αναβαθμίσει το private dining με μοναδικές high-end προτάσεις και, φυσικά, όλα τα διάσημα πιάτα που έχουν χρίσει το «Matsuhisa» «βασιλιά» της εκλεπτυσμένης κουζίνας. Πρωτότυπος είναι και ο τρόπος παράδοσης καθώς η υπηρεσία Matsuhisa Athens Home Fine Dining, σε αποκλειστική συνεργασία με τη Σπανός Α.Ε., εγγυάται την παροχή ενός εξίσου premium delivery service, αφού το πολύτιμο πακέτο με το black cod, τη σαλάτα αστακό και τα υπόλοιπα ασιατικά εδέσματα παραδίδεται στην πόρτα με οδηγό που καταφτάνει με μια αστραφτερή ΒΜW.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 18.00-23.00, Κυριακή 14.00-22.00, Δευτέρα κλειστά
«Matshuhisa Athens»: Απόλλωνος 40 («Four Seasons Astir Palace»), Βουλιαγμένη, τηλ. premium υπηρεσίας Delivery & Take Away Ηome Fine Dining: 210 8960510. www.matsuhisaathens.com

«St. George Lycabettus»
Φεστιβάλ γεύσεων στο σπίτι σας
Το ξενοδοχείο μάς προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα αγαπημένα πιάτα του ρεστοράν «La Suite Lounge» στην άνεση του σπιτιού μας. Μπορούμε να επιλέξουμε από τo Greek Aromatic Menu και το Brunch Menu μέχρι το ολοκαίνουριο Poke Menu του βραβευμένου executive chef Βασίλη Μήλιου. Για να κάνουμε την παραγγελία μας, είτε πρόκειται για business lunch, είτε για οικογενειακό δείπνο, αρκεί να επισκεφθούμε το website του ξενοδοχείου στην κατηγορία «Τaste».

«In-house Balcony Dining» Κλείνοντας δωμάτιο στο ξενοδοχείο, μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα γεύματα της ημέρας, από το πρωινό μέχρι και το δείπνο, με ασφάλεια στο ιδιωτικό μας μπαλκόνι. Για αυτή την εμπειρία επιλέγουμε την κατηγορία «Offers» στο website του ξενοδοχείου. Το πακέτο «Balcony Dining» θα μας εξασφαλίσει μια κράτηση στο ξενοδοχείο με ιδιωτικό μπαλκόνι και θέα στην Ακρόπολη όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα μοναδικό μενού τριών πιάτων από τον βραβευμένο chef Βασίλη Μήλιο. Μπείτε στο website www.sgl.gr και κάντε παραγγελίες στην κατηγορία «Τaste», τηλ. επικοινωνίας: 210 7416191

Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»
Tea me Away by Winter Garden City Lounge
Το διάσημο απογευματινό τσάι του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τώρα έρχεται στο σπίτι μας. Με μια παραγγελία από τις 11.00 έως τις 19.00, καθημερινά, θα είναι έτοιμο για να το παραλάβετε μέσα σε μία ώρα από το concierge του ξενοδοχείου. Το μενού περιλαμβάνει αλμυρά εδέσματα όπως μπριός βουτύρου με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγούρι, τραμενζόνε με αυγό από κότες ελευθέρας βοσκής και σπιτική μαγιονέζα, ροστμπίφ σε οκτάσπορο ψωμί, βασιλικό καβούρι σε ψωμί ολικής με λιναρόσπορο, λαχταριστά επιδόρπια και ποικιλία από συνοδευτικά κέικ και μπισκότα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρεσκοψημένα σκονς αμυγδάλου με Κορινθιακή σταφίδα, μαρμελάδες από φρούτα εποχής και clotted cream. Δώρο με κάθε παραγγελία ένα tea box από τη συλλογή του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher. Τα αυθεντικά αρώματα τσαγιών του Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France, θα φέρουν σίγουρα στο σπίτι σας λίγη από τη μοναδική αίσθηση του ξενοδοχείου. Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», καθημερινά 11.00-19.00, Βασιλέως Γεωργίου 1, Σύνταγμα, τηλ. επικοινωνίας 210 3330748

«Zuka»: Ασιατική πανδαισία στο τραπέζι σας

Το «Zuka» φέρνει την εμπειρία του εστιατορίου στην τραπεζαρία σας. Το αγαπημένο πανασιατικό εστιατόριο «Zuka Athens» θα σας προσφέρει μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία στο σπίτι, που θα καταφτάσει σε ένα ιδιαίτερο και προσεγμένο luxurious packaging που κρατάει αναλλοίωτη τη γεύση των αγαπημένων σας πιάτων μέχρι την παράδοσή τους στην πόρτα σας. Απολαύστε το best seller sashimi pizza με λαδί τρούφας, αλλά και νέες γεύσεις όπως το bao ban με πάπια και το duck roll με unagi και τσιπς γαρίδας – όχι μόνο για dinner, αλλά πλέον και για lunch. Το «Zuka Το You» είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες e-food και Wolt, τηλ. επικοινωνίας 210 3639174

Εkiben by «Birdman»: Διά χειρός Βεζενέ
To «Birdman» του υπερταλαντούχου Αρη Βεζενέ, που μας έχει κακομάθει με τα κρέατά του, μόλις ξεκίνησε μια υπηρεσία delivery με γιαπωνέζικα Ekiben. Η ιαπωνική λέξη Ekiben είναι ένας συνδυασμός των λέξεων eki που σημαίνει «σταθμός» και bento, που είναι το παραδοσιακό ιαπωνικό κουτί μεσημεριανού γεύματος. Τα αγαπημένα πιάτα του «Birdman» χάρη στη νέα υπηρεσία delivery και take away του Aρη Βεζενέ καταφθάνουν ολόφρεσκα στο σπίτι σας. Γαστρονομικά η υπηρεσία περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες: Donburi Bowls, Sandos και Beef Nigiri. Η διαμόρφωση του μενού ανατρέχει στη συνήθεια του μέσου Ασιάτη να τρώει αργά το βράδυ μετά τη δουλειά του πιάτα μαγειρεμένα στη Robata, όπως το Aged Soy Chicken Rice, το BBQ Beef Cheek με μπαχαρικά Urfa Bieber, το Short Rib Char Siu style, το Duck Leg Mazemen, το χοιρινό Sando και φυσικά το όχι τόσο ιαπωνικό American Double Cheeseburger. Για τους χορτοφάγους και τους pescatarians το «Birdman» προτείνει Tuna Ceviche Don, Donburi με ψητές γαρίδες και διαφόρων ειδών μανιτάρια Ramen. Φυσικά παρέχονται και υπηρεσίες take-away. Κάντε την παραγγελία σας για παράδοση μέσω Wolt και E-food. Καθώς και οι δύο αυτές πλατφόρμες περιορίζουν το εύρος παράδοσης, για παραγγελίες άνω των 100 ευρώ το Ekiben θα φτάσει ζεστό στην πόρτα σας ακόμα κι αν ζείτε εκτός της ακτίνας αυτής. Ekiben by «Birdman», Σκούφου 2 και Βουλής 35, Σύνταγμα, τηλ. επικοινωνίας 210 3212.800, e-mail: ekiben@birdman.gr

Fine Foods Collection
Λάδι τρούφας, χαβιάρι και foie gras
Στη Fine Food Collection η εκλεπτυσμένη γεύση απογειώνεται. Επιλεκτική πρώτη ύλη από διάφορα μέρη του κόσμου είναι έτοιμη να φτάσει με ειδικές συσκευασίες στο σπίτι σας, με ή άνευ σεφ. Η διαφορά από τους άλλους χώρους take-away είναι ότι η Fine Foods Collection δεν σας παρέχει έτοιμα πιάτα κάποιου σεφ αλλά την πρώτη ύλη. Εάν δεν διαθέτετε τις γνώσεις να τη διαχειριστείτε, η Fine Food Collection μπορεί να σας κλείσει τις υπηρεσίες κάποιου διακεκριμένου five stars σεφ που θα τις μετατρέψει σε γαστρονομική εμπειρία. Ποιος επαγγελματίας άλλωστε δεν θα μπορούσε να αξιοποιήσει υλικά όπως το Χmas Truffle Box το οποίο περιέχει λευκή τρούφα από την Αλμπα, το ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο από την παλαιότερη ριζερία της Ιταλίας Ferron, την pasta Μarino Μoulino-4 γενιές αλευρόμυλοι, το λάδι τρούφας, την παρμεζάνα Bonat παλαίωσης 7 ετών ή το υπέροχο πανετόνε του «Harry’s Bar» με φιστίκι και Bronte από το Vincente στη Σικελία; Για τους λάτρεις της θαλασσινής αρμύρας υπάρχει το «Κουτί της Θάλασσας», με φρέσκο καβούρι Αλάσκας Petrossian, σολομό Tsar Nikolai – filet classic Petrossian, σολoμό σε φέτες, άγριο αυγοτάραχο Μεσολογγίου, χαβιάρι Iράν label της Fine Foods Collection και κονσέρβες θαλασσινών χειροποίητες από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο «Guyeu Mar». Για κάτι ακόμη πιο γιορτινό, η Fine Foods Collection προτείνει το κουτί με Foie Gras Hamper ηθικής εκτροφής, καρπάτσιο από λευκά σύκα, γλυκό ψωμί Pain d’epices με μπαχαρικά, μαρμελάδα Χριστουγέννων από οίκους όπως οι Santomiele και Maison Toussaint, καθώς και κόκκινο κρασί Bordeaux. Oλες οι πρώτες ύλες είναι διαθέσιμες στα sites www.greekluxuryproducts.gr και www.finefoodscollection.com, Σουηδίας 51, Κολωνάκι, τηλ επικοινωνίας 210 9670170

Different & Different: The box
Υψηλή γαστρονομία σε ένα box
Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2013 κερδίζοντας την ίδια χρονιά το Hellenic Enterpreneurship Award για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών catering. Κύρια χαρακτηριστικά της, το πάθος για τη δημιουργική διαδικασία στον χώρο της εστίασης, η πρωτοτυπία και η φρεσκάδα. Πίσω από αυτή την τόσο ξεχωριστή ομάδα κρύβονται δύο ιδιαίτερες προσωπικότητες. Ο πολυβραβευμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας, που πρωτοπορεί συνδυάζοντας τη μεσογειακή κουζίνα με νέες διεθνείς γαστρονομικές τάσεις, και η ζωγράφος Μαργαρίτα Βιτάλη-Σαραντοπούλου, η οποία το 2018 απέσπασε το βραβείο «Γυναικείας Καινοτομίας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας» από το ΕΒΕΑ στο 2ο Athens Business Women Forum. Η ίδια επιλέγει να «βλέπει» το φαγητό ως αισθητικό αντικείμενο. Εξάλλου, αποτελεί γενική παραδοχή ότι το φαγητό είναι τέχνη. Τι είναι λοιπόν το «Different & Different: The box»; Πρόκειται για ένα πρωτότυπο box με τα αγαπημένα πιάτα του chef Χριστόφορου Πέσκια και της «Different» ομάδας του, εμπνευσμένο από όλες τις κουζίνες του κόσμου, που έρχεται να συνοδεύσει ευχάριστα όλες τις στιγμές σας. Το concept είναι απλό. Εσείς καλείτε την παρέα σας, 6 άτομα minimum και η ομάδα της «Different & Different» ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο μενού για εσάς, με απολαυστικά ready-to-serve πιάτα, χωρίς να έχετε το άγχος της προετοιμασίας, απολαμβάνοντας ξεκούραστα τοn ρόλο σας ως οικοδεσπότες. Το «The box» σας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προσωπικό σας μενού επιλέγοντας τα είδη που επιθυμείτε από τις εξής κατηγορίες: Σαλάτες, Αλοιφές, Ορεκτικά, Κυρίως Πιάτα, Συνοδευτικά, Γλυκά. Επιπλέον, στον κατάλογο θα βρείτε και έτοιμες θεματικές προτάσεις. Μπορείτε να παραλάβετε το box σας από τα γραφεία της εταιρείας Μάτσα 17 στην Kηφισιά, τηλ. επικοινωνίας 210 6200066, e-mail: differentdifferent@gmail.com

«Cookoovaya»
Νέα premium υπηρεσία
Η ομάδα της «Cookoovaya» δημιουργεί ένα μενού στα μέτρα σας με φροντίδα και ασφάλεια, προσφέροντάς σας αυτό που γνωρίζει καλύτερα: σοφή ελληνική κουζίνα, όπως προκύπτει μέσα από την αδιάκοπη μελέτη των προϊόντων, την εμπειρία και το πάθος για γεύση. Υπό την καθοδήγηση του σεφ Περικλή Κοσκινά, επιλέγουν την πρώτη ύλη βάσει διαθεσιμότητας, τον τρόπο μαγειρέματος (ωμά, αχνιστά, στη σχάρα) και τα συνοδευτικά συμμετέχοντας σε όλη τη διαδικασία της συνταγής, φτιάχνοντας πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα σε εμάς. Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε το κρασί που ταιριάζει στο μενού που θα δημιουργήσουμε με τη βοήθεια των εξειδικευμένων επαγγελματιών της ομάδας. Παράλληλα, μία ακόμη υπηρεσία delivery είναι διαθέσιμη: το Cookoo by Cookoovaya είναι ένα μενού με τα πιο κλασικά πιάτα του εστιατορίου, εμπλουτισμένο με μια σειρά νέων προτάσεων υπό τον τίτλο «Bread & Fish», όπως είναι το Tuna Burger, το Club Sandwich με γόπα και σύγκλινο ή το Brioche με τηγανητό ροφό και ταραμοσαλάτα.
Τηλ. επικοινωνίας 210 7235005, e-mail: reservations@cookoovaya.gr. Cookoo by Cookoovaya, διανομή από Wolt. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 13.00-23.00. Take-away: Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, «Χίλτον», Τρίτη-Κυριακή, 13.00-23.00

«Dionysos Zonar’s»
Από την Ακρόπολη με αγάπη
Η επιτομή του fine dining και του φινετσάτου art de la table τώρα στον χώρο μας. Η αυθεντικότητα των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας, με στοιχεία fusion και μεταμοντέρνας δημιουργικότητας, αποτυπώνεται στο μενού. Οι γεύσεις δένουν τέλεια και αποτελούν μια πραγματική μέθεξη. Η ελληνική φύση δίνει τις καλύτερες πρώτες ύλες στην κουζίνα του «Dionysos Zonar’s». Υλικά υψηλής ποιότητας μετασχηματίζονται από την έμπειρη ομάδα σεφ με επικεφαλής τον Θοδωρή Αφεντάκη, που απογειώνουν τον ουρανίσκο δίνοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Τηλ. επικοινωνίας 210 9233182, e-mail: info@dionysoszonars.gr

«Papadakis Restaurant»: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο σπίτι σας
Μενού διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Για πρώτο πιάτο επιλέγουμε από μους ταραμά, φάβα Σχοινούσας, καρπάτσιο ροφού και μελιτζάνα καπνιστή στα κάρβουρα. Για κυρίως, οι επιλογές μας περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- γιουβέτσι με γαρίδες, ψάρι ημέρας στη σχάρα, μοσχαρίσια μάγουλα, σπανακόρυζο, κόκορα με χυλοπίτες και μοσχαράκι κοκκινιστό γιουβέτσι. Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα προσφέρεται και επιδόρπιο: γαλακτομπούρεκο ρολό, τούρτα σοκολάτας και υπέροχα χειροποίητα παγωτά.

Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι, τηλ. επικοινωνίας 210 3608.621 και online delivery στο www. papadakisstospiti.com

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Gala, που κυκλοφορεί με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr