Η σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που εξερευνά τη διαφθορά στον κόσμο του φαγητού επιστρέφει στις 4 Οκτωβρίου και η δεύτερη σεζόν θα εστιάζει μεταξύ άλλων στην παραγωγή αβοκάντο, το εμφιαλωμένο νερό και την εδώδιμη κάνναβη.

Τα επεισόδια της πρώτης σεζόν, που έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2018, έδωσαν μια ομολογουμένως απογοητευτική εικόνα της βιομηχανίας σκόρδου, πουλερικών, μπακαλιάρου, γάλακτος, και φιστικιού. Η ερχόμενη σεζόν θα ολοκληρωθεί σε έξι νέες ενότητες αποκαλύπτει νέες, επίσης δυσάρεστες πτυχές του χώρου. Παραθέτουμε μερικούς από τους τίτλους των επεισοδίων για να γνωρίζετε τι να περιμένετε:

Ο πόλεμος των αβοκάντο: Η αύξηση της ζήτησης των αβοκάντο διεθνώς οδήγησε τους παραγωγούς στο να προμηθεύονται το φρούτο από το Michoacán στο Μεξικό, όπου το εμπόριο των αβοκάντο συνοδεύεται από βίαιες καταστάσεις που προκαλούνται από τα τοπικά καρτέλ.

Προβληματικό νερό: Μια ματιά στο παρασκήνιο της βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού και της ζημιάς που προκαλεί στο περιβάλλον.

Γλυκιά συμφωνία: Μια εξερεύνηση του πώς κορυφαίες εταιρείες ασκούν τη δύναμή τους στους αγρότες.

Πικρή σοκολάτα: Μια έρευνα των προβλημάτων στο εμπόριο σοκολάτας, με έμφαση στις συνθήκες εργασίας των παραγωγών κακάο.

Όπως και στην προηγούμενη σεζόν, στα επεισόδια θα παρουσιάζονται πολύωρες έρευνες σχετικές με τα παραπάνω θέματα με πληροφορίες από ειδικούς που γνωρίζουν κάθε κίνηση των συγκεκριμένων βιομηχανιών. Η προβολή τους ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου και αξίζει να τα δείτε.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr