Πώς ο σεφ του beach bar Santanna στη Μύκονο Άκης Αμυράς μετέτρεψε μαζί με τον συνάδελφο του Νίκο Αναγνώστου ένα απλό και εύκολο γλυκό σε διαδραστική τέχνη!

Κάθε φορά που ένας πελάτης παραγγέλνει πάβλοβα για επιδόρπιο στο ανανεωμένο εστιατόριο του Santanna στην παραλία Παράγκα, οι υπόλοιποι πελάτες βιντεοσκοπούν το τελετουργικό της προετοιμασίας και του σερβιρίσματος με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων.

santanna-anoigma

Οι σεφ παρουσιάζονται στο κοινό του εστιατορίου και με συντονισμένες κινήσεις τοποθετούν τις πινελιές που απαιτούνται για τη γλυκιά δημιουργία τους. Επεξηγούν κάθε κίνηση τους ώστε ο πελάτης να γνωρίζει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά στην παρασκευή του.

«Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε στην κουζίνα αλλά να το κάνουμε έξω, ώστε ο πελάτης να γίνει αυτόπτης μάρτυρας της προετοιμασίας του γλυκού» λέει στο olivemagazine.gr ο σεφ του Santanna, Άκης Αμυράς. «Ταυτόχρονα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ηθικούς αυτουργούς να κάνουν το plating μπροστά του. Έτσι ο πελάτης γνωρίζει και ποιος του μαγειρεύει μέσα στην κουζίνα», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον σεφ, η πάβλοβα του Santanna μετονομάστηκε σε «Κυκλαδίτισσα χορεύτρια», καθώς το πιάτο στήνεται αρμονικά σαν μια χορογραφία και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι εμπνευσμένα από το ελληνικό καλοκαίρι. «Πρόκειται για ένα γλυκό δύο φίλων που βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα έπειτα από σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια» προσθέτει ο Άκης Αμυράς.

Βέβαια η τέχνη κοστίζει. Η τιμή της πάβλοβα στον κατάλογο του Santanna είναι 48,00 ευρώ, αν κι αυτό είναι το τελευταίο που φαίνεται να απασχολεί τους καλοφαγάδες θαμώνες του μπιτς μπαρ εστιατορίου, το οποίο παρεμπιπτόντως διαθέτει και τη μεγαλύτερη πισίνα με θαλασσινό νερό στην Ευρώπη, η οποία καλύπτει περισσότερα από 2.000 τ.μ. και χρειάζεται 1.000.000 λίτρα υγρής τυρκουάζ ευτυχίας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr