Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πιο νόστιμη εκδοχή της εκφράζεται μέσα από τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς, που ξεσηκώνουν παραδοσιακές συνταγές, τις συνδυάζουν με καινούργιες εμπνεύσεις και δημιουργούν εκλεκτά τοπικά προϊόντα.

pampiloniberukoko1

Βέβαια, πολλοί από αυτούς τους ήταν -και σε ένα βαθμό ακόμη παραμένουν- άγνωστοι για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Και κάπου εκεί μπαίνει η δραστήρια και δημιουργική Μαρία Κλεπετούνα και το εξαιρετικό site womenassociations.gr, που δίνει βήμα σε 47 παρακαλώ, αποκλειστικά γυναικείους συνεταιρισμούς, προκειμένου να προβληθεί (δωρεάν) η δουλειά και η καταγωγή τους!

sisa3
krasata1

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν η Μαρία που έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, διαπίστωσε πόση λίγη αναγνωρισιμότητα έχουν όλοι αυτοί οι γυναικείοι συνεταιρισμοί, που συνήθως είναι γνωστοί μόνο στην περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται και, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Δημιούργησε αρχικά το womenassociations.gr με μόνο του στόχο την προβολή αυτών των συνεταιρισμών. Έψαξε, ρώτησε, δοκίμασε, έκανε πολλά τηλέφωνα και κάπως έτσι έστησε το δίκτυο που συνεχώς μεγαλώνει περιλαμβάνοντας όλο και περισσότερους συνεταιρισμούς -μέχρι σήμερα αριθμούν τους 47, από κάθε περιοχή της χώρας μας.

spanakix

Πλέον, η Μαρία Κλεπετούνα έχει φτιάξει και το ηλεκτρονικό κατάστημα (womenassociations.com), από το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε πληθώρα επώνυμων παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, ώστε να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε ακόμη και αν δεν επισκεφθούμε προσωπικά τον τόπο παραγωγής τους. Στο eshop βρίσκετε επιλεγμένα ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και παξιμάδια, ανάμεσα τους και κάποια πολύ σπάνια -όπως η μαρμελάδα από παμπιλόνι Άνδρου (τοπικό εσπεριδοειδές), με την επωνυμία του εκάστοτε γυναικείου συνεταιρισμού, που φέρνουν στο τραπέζι μας γεύση από κάθε γωνιά της χώρας, με τη φροντίδα και τις γνώσεις των ντόπιων γυναικών. Εσείς ακόμη να τα δοκιμάσετε;

kkrithina

info
womenassociations.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr