Η WWF σε συνεργασία με την Knorr δημιούργησαν μετά από σχετική έρευνα μια λίστα όπου καταγράφονται οι τροφές που η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για την υγεία μας αλλά και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Οι τροφές φυτικής προέλευσης βοηθούν στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή βόειου κρέατος. Γι’ αυτό και στην έρευνα αναφέρονται ως τροφές που θα επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που τρώμε στο μέλλον. Βρισκόμαστε εξάλλου σε μια εποχή που η συνεχής αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού δημιουργεί ερωτήματα για τους τρόπους κάλυψης των διατροφικών μας αναγκών και το πώς αυτοί θα διαμορφωθούν ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή. Τα τελευταία χρόνια βέβαια, η μείωση (από πολλούς) κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και η παραγωγή υποκατάστατων επεκτείνεται σε μια προσπάθεια αλλαγής των διατροφικών μας συνηθειών. Σημειώνεται ακόμα ότι μια νέα βιομηχανία, αυτή της παραγωγής προϊόντων «κρέατος» και «ψαριών» που παράγονται εργαστηριακά βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Οι τροφές συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με κριτήρια όπως η υψηλή διατροφική αξία τους, η γεύση, η διαθεσιμότητα, το πόσο οικονομικές είναι κ.ά. ενώ το σύνολο των κριτηρίων διαμορφώθηκε λαμβάνοντας επίσης υπόψιν διατροφικές εισηγήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Υγείας.

Δείτε εδώ την έρευνα

Δείτε επίσης

Σπατάλη τροφίμων: Οι επιλεκτικοί καταναλωτές καταστρέφουν τον πλανήτη!

Μετά τα υποκατάστατα κρέατος έρχονται και τα υποκατάστατα ψαριών;

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr