Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας συνθέτεται από πολλά στοιχεία μαζί. Κοινώς δεν είναι μόνο, τα δέντρο, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, αλλά και οι μυρωδιές στο σπίτι. Πάρτε, λοιπόν, τα κατάλληλα υλικά και δημιουργήστε την πιο όμορφη ατμόσφαιρα. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και μπορείτε να την κάνετε μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ το σπίτι θα μοσχομυρίζει σε όλη την περίοδο των γιορτών με τα παρακάτω 3 αρωματικά.

Κανέλα με πορτοκάλια
Πάρτε 1-2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες, 3-4 κλωναράκια κανέλας, 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα και αρκετές σταγόνες εκχύλισμα μέντας αρωματικά χώρου. Πρόκειται για μια κλασική χριστουγεννιάτικη μυρωδιά η κανέλα με το πορτοκάλι. Βάζουμε τα υλικά σε ένα άδειο βαζάκι το γεμίζουμε με νερό, και τοποθετούμε το βαζάκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Σιγοβράζουμε το αρωματικό μας και όταν βράσει καλά και βγάζει ατμούς, το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε δίπλα σε ένα παράθυρο ή όπου θέλουμε να μυρίσει το υπέροχο άρωμα. Μπορείτε να κάνετε αρκετά βαζάκια.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lindsey|Everyday Grace Designs (@everydaygracedesigns) on

Μέλι με λεβάντα και λεμόνι
Θα χρειαστείτε 2-3 λεμόνια κομμένα σε φέτες, 1 κουτ. σούπας μέλι, 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας και 14 ml αιθέριο έλαιο λεβάντας. Μόλις αναμείξουμε τα υλικά σε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας, γεμίζουμε με νερό, και τοποθετούμε το βαζάκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Σιγοβράζουμε το αρωματικό μας και όταν βράσει καλά και βγάζει ατμούς, το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε δίπλα σε ένα παράθυρο ή όπου θέλουμε να μυρίσει το υπέροχο άρωμα ή μπορείτε να φτιάξετε πολλά βαζάκια με το μείγμα.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jilly (@cojilly) on

Ποτ πουρί από φλούδες
Φλούδες πορτοκαλιού, μανταρινιών, μήλου, ξυλάκια κανέλας και λίγα γαρύφαλλα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε και μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ δημιουργούν ένα μοναδικό άρωμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε νερό και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά κι αφήνουμε τα υλικά να βγάλουν τα αρώματά τους και να ευωδιάσει ο χώρος μας. Μόλις δούμε ότι το νερό εξατμίζεται σημαντικά, προσθέτουμε ξανά χλιαρό νερό ώστε να αρωματίζεται το σπίτι μας όση ώρα επιθυμούμε.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TARYN WALKER💫 (@misstarynwalker) on

 

Αρωματικά εσπεριδοειδή
Παίρνουμε ένα ώριμο και μεγάλο πορτοκάλι ή λεμόνι τρυπάμε σε όλη του την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα και στο τέλος να βάλουμε εκεί που το τρυπήσαμε γαρίφαλα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω ή δίπλα σε μια ζεστή επιφάνεια όπως το καλοριφέρ ή το τζάκι κι απολαμβάνουμε το άρωμά του που διαχέεται στον χώρο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Lucci steampunk author (@jessica__lucci) on