Τις ημέρες που έχει καύσωνα όλοι ψάχνουμε τρόπο να δροσιστούμε και έτσι, ανακαλύψαμε πώς μπορούμε να μείνουμε δροσεροί απλά και οικονομικά. Η λύση, λοιπόν, είναι η μέντα!

Η μέντα μπορεί πραγματικά να προσφέρει μια αίσθηση ψύχους ή δροσιάς και αυτό οφείλεται στη σύστασή της και συγκεκριμένα στο συστατικό μενθόλη που περιέχει. Η μενθόλη έχει την ιδιότητα να προκαλεί μια επίδραση ψύξης, όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Δεν είναι τυχαίο, που χρησιμοποιείται για να έχουμε δροσερή αναπνοή.

Έτσι, τις ζεστές μέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αφρόλουτρο με μέντα ή ακόμα καλύτερα, αιθέριο έλαιο μέντας το οποίο μπορείτε να αναμίξετε με το αφρόλουτρο που ήδη έχετε. Σε αυτήν την περίπτωση, προτιμήστε ένα αφρόλουτρο με ήπιο άρωμα, για να προσθέσετε σε αυτό τρεις ή τέσσερις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο μέντας.

Εναλλακτικά, σας έχουμε και άλλη λύση! Φτιάξτε το δικό σας σπρέι δροσιάς, με μένα και με μόνο δύο συστατικά:
* Nερό
* 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Πώς; Βάζετε το αιθέριο έλαιο μέντας σε ένα μπουκαλάκι τύπου βαποριζατέρ, στη συνέχεια γεμίζετε με νερό, ανακινείτε καλά και είστε έτοιμοι. Όποτε θέλετε να δροσιστείτε, απλά ψεκάζετε πάνω σας λίγο από το μίγμα.

Δείτε επίσης:
Tips δροσιάς από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Δυόσμος, το μυρωδικό που δίνει φρεσκάδα και άρωμα στη γεύση

Τι τρώνε ανά τον κόσμο για να… δροσιστούν;