Όχι δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας! Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να κόψεις κάθε είδος τυριού. Να πώς θα γίνεις και εσύ εξπέρ του είδους:

Στρογγυλά μαλακά τυριά
Θα πρέπει πρώτα να κόψουμε τη ρόδα σε τέταρτα και ύστερα κάθε κομμάτι στη μέση, ώστε κάθε μερίδα να είναι ίδια με την άλλη.

Ημίσκληρα τυριά με ορθογώνιο σχήμα
Κόβουμε κατά μήκος σε ίσα μέρη τα οποία στη συνέχεια χωρίζουμε στη μέση, κόβοντάς τα διαγώνια. Αν θέλουμε κύβους, που είναι ό,τι πρέπει για σαλάτες, απλά κοβούμε πάλι στη μέση τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομμάτια που προέκυψαν αρχικά.

Κατσικίσια τυριά σε σχήμα κόλουρης πυραμίδας
Για ομοιόμορφες μερίδες, ξεκινάμε να κόβουμε από το κέντρο προς τα έξω, με διαγώνιες τομές.

Τριγωνικά τυριά
Χωρίζουμε το τρίγωνο σε ίσες μακρόστενες φέτες ξεκινώντας από τη μύτη του τριγώνου.

Τυριά σε ρόδα
Ξεκινάμε από το κέντρο και κόβουμε σε ίσα σφηνοειδή κομμάτια.

Ελληνικά τυριά
Για τη φέτα και γενικά τα τυριά που παράγονται σε σχήμα «μπαστούνι» ακολουθούμε τον κανόνα του ορθογώνιου τυριού κόβοντας σε μακρόστενα κομμάτια ή κύβους. Το ίδιο ισχύει και για τα ημίσκληρα τυριά σε παραλληλόγραμμο σχήμα, όπως το κασέρι. Τα τυριά που παράγονται σε κυλινδρικό σχήμα, όπως το μανούρι, το ανθότυρο, το ταλαγάνι και το μετσοβόνε, τα κόβουμε σε φέτες, αλλά και σε κύβους. Τα σκληρά τυριά σφηνοειδή μορφή όπως η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, μπορούν να κοπούν σε μακρόστενα ή σφηνοειδή κομμάτια, ενώ είθισται και να μπαίνουν ολόκληρα στο πλατό των τυριών ώστε ο καθένας να κόβει όσο θέλει.