Bελούδινη και ελαφριά, ταιριάζει σε όλες τις γλυκές παρασκευές!

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής συναντά τη σαντιγί και μαζί δημιουργούν την ελαφρώς γλυκιά και με βελούδινη υφή, κρεμ λεζέρ. Αυτή η κρέμα αποτελεί μια παρασκευή «μπαλαντέρ», αφού μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε σουδάκια, εκλέρ, πάνω από τάρτες και κέικ, και σε όποιο άλλο γλυκό προσθέτουμε αφράτες κρέμες. Ακόμη και μόνη της με τη συνοδεία διαφόρων toppings (φρούτα, ξηροί καρποί, λιωμένες σοκολάτες), μεταμορφώνεται σε ένα νόστιμο και ανάλαφρο γλυκό.

Μόλις εμπεδώσουμε την τεχνική για την παρασκευή της κρέμας ζαχαροπλαστικής, θα μπορούμε να φτιάξουμε άψογα αυτή την κρέμα που μας λύνει τα χέρια.

Τα βήματα είναι 3 και πολύ απλά
1. Ανακατεύουμε καλά την παγωμένη κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει λεία.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
3. Τις ενώνουμε ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ, για να μην «χάσουμε» τον αέρα.

Γιατί είναι μια πολύ καλή επιλογή
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής δίνει στην κρεμ λεζέρ την απαραίτητη δομή για να στέκεται και τη γλύκα που της λείπει, αφού το άλλο συστατικό της είναι η σκέτη σαντιγί.

Η αναλογία 2 κρέμα ζαχαροπλαστικής -1 σαντίγι, έχει ως αποτέλεσμα μια κρέμα αφράτη σαν μους, με μεταξένια υφή.

Τα υλικά
Κρέμα ζαχαροπλαστικής (με γεύση βανίλια, σοκολάτα ή λεμόνι)
3/4 φλιτζ. (175ml ) κρέμα γάλακτος (πλήρης)

Η εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ με μια μαρίζ ή έναν αυγογδάρτη, ανακατεύουμε καλά την κρέμα ζαχαροπλαστικής που βγάλαμε από το ψυγείο μέχρι να γίνει λεία.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει «μύτες»,είτε με το χέρι είτε με το μίξερ (θα χρειαστούν 2΄-3΄).
3. Με τη μαρίζ αναμειγνύουμε το 1/4 της σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα δύο συστατικά και να γίνει η κρέμα πιο ανάλαφρη. Στη συνέχεια, με προσοχή και απαλές κινήσεις, διπλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί στην κρέμα.

Χρήσιμα
Για το επιθυμητό αποτέλεσμα, η κρέμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα, αλλιώς θα κάτσει.
Η κρεμ λεζέρ μπορεί να διατηρηθεί αεροστεγώς αποθηκευμένη στο ψυγείο, μέχρι και 3 μέρες.

Δείτε επίσης:

Σαντιγί mon amour: Πώς να φτιάξετε την πιο αφράτη σαντιγί

Τα 10 πιο έξυπνα κόλπα ζαχαροπλαστικής

Μήπως δεν βγαίνει το γλυκό, γιατί είναι μεγάλο το αυγό;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr