Μπορεί τα φετινά δεδομένα φέτος να αλλάζουν τον τρόπο που θα περάσουμε το Πάσχα, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν, πρώτη και καλύτερη η δημιουργικότητα στη μαγειρική. Σάς δίνουμε λοιπόν μερικά βασικά tips που είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά όταν μαγειρεύετε για λίγους.

Ανατρέξτε στα βιβλία συνταγών
«Ξεσκονίστε» εκείνα τα βιβλία μαγειρικής που θυμάστε μόνο όταν δεν έχετε interneτ, δηλαδή ποτέ… Μπορεί να βρείτε συνταγές – διαμαντάκια ιδανικές και για το πασχαλινό τραπέζι. Επίσης, κάτι που πρέπει να θυμάστε για να μην κάνετε επανειλημμένες επισκέψεις στο super market: έχετε κάνει μεν τη λίστα σας και έχετε ψωνίσει αλλά κάτι από τη συνταγή που θέλετε να φτιάξετε το ξεχάσατε όπως για παράδειγμα ένα ματσάκι μαϊντανό. Μην πανικοβάλεστε, η δημιουργικότητα δεν έχει όρια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο μυρωδικό, ακόμα και στη αποξηραμένη του μορφή όπως η ρίγανη. Παίξτε με τις γεύσεις και μαγειρέψτε με ό,τι έχετε.

Ρίξτε μια ματιά στα social media
Οι αγαπημένοι σας σεφ όλο και κάποια συνταγή θα προτείνουν που μπορεί να σάς δώσει έμπνευση χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε πολλά υλικά. Ανοίξτε τα ντουλάπια και δώστε βάση στο τι ήδη υπάρχει. Μπορεί να είναι τελικά ελάχιστα αυτά που θα χρειαστείτε, αντλήστε λοιπόν έμπνευση από τους ειδικούς.

Δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε όλη τη συνταγή
Αν είστε 2 άτομα ή και μόνοι, γιατί να φτιάξετε εκείνο το ψητό για 4 άτομα; Βέβαια, με ό,τι περισσέψει μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε ένα άλλο φαγητό την επόμενη μέρα αλλά σκοπός είναι να μην περισσέψει και να μαγειρεύετε τις σωστές ποσότητες. Προσαρμόστε τες λοιπόν στα δικά σας δεδομένα.

Δείτε επίσης

Πάσχα στο σπίτι: 5 tips για τρυφερό και γευστικό αρνάκι στο φούρνο

Πώς να φτιάξεις σοκολατένια αβγά με τα χεράκια σου

Πώς να διώξεις την άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σε μόλις 5 λεπτά

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr