Μπορεί η καραντίνα για αρκετούς να σημαίνει εγκλεισμό στο σπίτι με την οικογένειά τους ωστόσο κάποιοι άλλοι, μένουν μόνοι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν φίλους και να μαγειρέψουν μαζί.

Αν είστε «πρωτάρηδες» στο μαγείρεμα για τον εαυτό σας, μην πανικοβάλεστε, η κατάσταση δεν είναι πολύπλοκη, το μόνο που χρειάζεστε είναι οργάνωση και σωστή διαχείριση των υλικών σας. Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι το μαγείρεμα είναι διαδικασία ενδιαφέρουσα και ένα νόστιμο ημερήσιο δώρο στον εαυτό σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips για να κάνετε τη… μοναχικότητα στην κουζίνα πιο απλή.

Οι προμήθειες «διαρκείας»
Φροντίστε, για να βγαίνετε εκτός σπιτιού μόνον όταν υπάρχουν βασικές ελλείψεις, να προμηθευτείτε τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται εύκολα όπως ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, ντοματοπελτές κ.ά. Στα ατού τους-εκτός του ότι δεν παθαίνουν κάτι αν δεν μαγειρευτούν άμεσα- είναι και το ότι φτιάχνετε μαζί τους τα πιο απλά φαγητά σε ελάχιστο χρόνο. Επίσης, αφού μαγειρεύετε μικρές ποσότητες, δεν ανησυχείτε για πιθανή σπατάλη φαγητού. Τα κονσερβοποιημένα ψάρια όπως τόνος, σολομός ή σαρδέλες, εκτός του ότι είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, είναι ιδανική προσθήκη για τις σαλάτες σας. Όσο για τα φρούτα; Ζαχαρόπηκτα ή κομπόστες, ταιριάζουν μια χαρά σε γλυκά και smoothies. Μην παραλείψετε να έχετε τα απαραίτητα και στην κατάψυξη που επίσης πρέπει να είναι σωστά οργανωμένη αλλά όχι υπερ-φορτωμένη.

Πάνω απ’ όλα η γεύση
Αντί να γεμίζετε τα ντουλάπια με ένα σωρό υλικά για να κάνετε το φαγητό σας πιο νόστιμο, δοκιμάστε εναλλακτικές λύσεις υλικών που έχουν έντονο γευστικό χαρακτήρα όπως μουστάρδα, που ταιριάζει υπέροχα σε βινεγκρέτ και δίπλα σε κοτόπουλο ή ψητό κρέας ή πάστα miso αν αγαπάτε τις ακόμα πιο έντονες γεύσεις. Οι όξινες πινελιές από ξίδι ή λεμόνι μπορούν να μεταμορφώσουν τα πιάτα σας οπότε λεμόνια και ξίδι επίσης δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα.

Το πλάνο
Ελάχιστοι το εφαρμόζουν όμως μόλις το δοκιμάσετε θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να ετοιμάζετε ένα πλάνο των εβδομαδιαίων ή έστω των ημερήσιων γευμάτων σας. Θα σάς λύσει τα χέρια. Αν για παράδειγμα μαγειρέψετε ψητό κοτόπουλο ή χοιρινό στο φούρνο, μπορείτε να υπολογίζετε ότι με το περίσσευμα μπορείτε να φτιάξετε ένα πλούσιο σάντουιτς ενώ οι ψητές πατάτες γίνονται την επόμενη μέρα ωραιότατες πατατοκροκέτες. Τόσο απλά.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός – Καραντίνα: Πώς θα τα βγάλεις πέρα με το μαγείρεμα όταν δουλεύεις στο σπίτι

Καραντίνα – Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχεις για τη σωστή κατάψυξη των τροφών

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς να διατηρήσεις περισσότερο τα τρόφιμα στο διάστημα της καραντίνας

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr