Οι σαλάτες και τα σάντουιτς με αβοκάντο είναι από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές, όταν θέλουμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και πραγματικά υγιεινό. Η επιλογή του σωστού αβοκάντο όμως δεν είναι όσο εύκολη νομίζετε.

Το ώριμο αβοκάντο έχει την ιδανική γεύση και υφή και καθαρίζεται πολύ εύκολα. Από την άλλη, το άγουρο είναι πολύ σκληρό και άγευστο. Το παραγινωμένο πάλι, λιώνει υπερβολικά και πολύ εύκολα -όχι και ο,τι καλύτερο για τη σαλάτα σου- και κάποιες φορές πικρίζει. Πώς όμως θα τα ξεχωρίσεις μεταξύ τους πριν το αγοράσεις ή πριν τα κόψεις για να τα χρησιμοποιήσεις;

avocado2-575x380

Για να είσαι πάντα σίγουρος ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κόψεις το αβοκάντο σου, ένα καλό κόλπο είναι να τσεκάρεις το κοτσάνι του. Συγκεκριμένα, αν το κοτσάνι δεν βγαίνει εύκολα το αβοκάντο δεν είναι αρκετά ώριμο, αν βγαίνει εύκολα και το χρώμα του αβοκάντο από κάτω είναι καφέ τότε είναι παραγινωμένο, αν όμως και βγαίνει εύκολα και το χρώμα του αβοκάντο από κάτω είναι κίτρινο ή πράσινο τότε το αβοκάντο σου είναι στην καλύτερη στιγμή του! Τόσο απλά!

Και αφού το επίλεξες, δες τώρα και πώς θα το καθαρίσεις εύκολα σε ένα βίντεο:
Πώς καθαρίζουμε εύκολα το αβοκάντο;