Τις ντομάτες, που είναι ακόμα στα καλύτερά τους, τις χρησιμοποιούμε σχεδόν παντού, τόσο στο φαγητό όσο και στις σαλάτες. Τι γίνεται, όμως, αν μείνει μισή ντομάτα που δεν θέλουμε να καταναλώσουμε αμέσως;

Η λύση για τη σωστή συντήρηση και αποθήκευση μίας κομμένης ντομάτας είναι το ψυγείο. Ναι, μπορεί ο κανόνας για τις ολόκληρες ντομάτες να είναι ότι τις βάζουμε πάντα στον πάγκο της κουζίνας και ποτέ στο ψυγείο, για να μην αλλοιώνεται η γεύση τους, ωστόσο με τις κομμένες ντομάτες δεν μπορεί να ισχύσει αυτό.

Οι κομμένες ντομάτες χαλάνε γρήγορα, ειδικά τους ζεστούς μήνες. Συνεπώς, χρειάζονται δροσιά για να συντηρηθούν. Βάζουμε λοιπόν σε ένα μπολ απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε μέσα τις ντομάτες, με την κομμένη πλευρά να εφάπτεται στο χαρτί. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και φροντίζουμε να καταναλώσουμε αυτές τις ντομάτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ιδανικά εντός των επόμενων δύο ημερών.

Όσο για τη γεύση τους σε σχέση με τη θερμοκρασία, αν αυτές οι ντομάτες προορίζονται για σαλάτα, απλά τις βγάζουμε από το ψυγείο μισή ώρα πριν τις καταναλώσουμε, για να έρθουν ξανά σε θερμοκρασία δωματίου.