Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κόψεις και να σερβίρεις το καρπούζι, από ολόκληρες φέτες μέχρι μπαλάκια που βγάζεις από τη σάρκα του με το ειδικό εργαλείο. Σου έχουμε μία ακόμη πρόταση, που θα σου αρέσει.

Όταν θέλεις να κόψεις κομμάτια από καρπούζι για να τα πάρεις μαζί σου σε τάπερ στο γραφείο ή για το σνακ των παιδιών, υπάρχει μία τεχνική που θα σε διευκολύνει πολύ, αφού μπορείς να έχεις έτοιμες μπουκιές που μπορείς να πιάσεις και με το χέρι. Τι θα κάνεις; Πολύ απλά θα κόψεις το καρπούζι σε στικς, χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα.

Παίρνεις λοιπόν μισό ή ¼ του καρπουζιού -αναλόγως πόσο μεγάλο είναι- και το ακουμπάς πάνω σε επιφάνεια κοπής με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω. Κόβεις το καρπούζι αρχικά κατά μήκος σε φέτες και μετά κατά πλάτος, σαν τετραγωνάκια και έτοιμα τα στικς καρπουζιού. Μεταφέρεις σε τάπερ ή σε πιατέλα και σερβίρεις. Ούτε κάποιο ιδιαίτερο εργαλείο χρειάστηκε για να το κόψεις, ούτε πιρούνι χρειάζεσαι για να το απολαύσεις, απλά το πιάνεις από τη φλούδα και τρως.

Extra tip: Αν πρόκειται να σερβίρεις τα στικ εκείνη τη στιγμή και θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις και ένα ξυλάκι παγωτού σε κάθε κομμάτι. Στα παιδιά σίγουρα αυτό θα αρέσει πολύ.

Δείτε επίσης:
Γιατί θα πρέπει να βάζετε το καρπούζι στην κατάψυξη

Δημιουργούμε στην κουζίνα με καρπούζι και πεπόνι

8 μέρη φρούτων και λαχανικών που δεν ήξερες ότι τρώγονται…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr