Σάς έχουμε παροιμία: Τη χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, κι όμως την καθαρίζουμε σπάνια, τι είναι; Μα φυσικά η φρυγανιέρα, με την οποία κάθε πρωί ψήνουμε το ψωμάκι μας πριν το αλείψουμε με βούτυρο και μαρμελάδα. Μην ανησυχείτε, βρήκαμε τον πιο εύκολο τρόπο για να την καθαρίζουμε στο πι και φι!

Τι θα χρειαστείς:
Μικρό πινέλο ζαχαροπλαστικής
Ζεστό νερό με σαπούνι
Πετσέτα κουζίνας
Νωπή πετσέτα κουζίνας
Ξίδι (για ανοξείδωτες συσκευές)

Διαδικασία:
-Βγάζετε τη συσκευή από την πρίζα και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
-Αφαιρείτε το δισκάκι της στο κάτω μέρος, πετάτε όλα τα ψίχουλα που έχουν συγκεντρωθεί εκεί και το πλένετε με νερό και σαπούνι. Το αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά. Αν η φρυγανιέρα σας δεν έχει αυτό το εξάρτημα, τότε απλά την αναποδογυρίζετε και την κουνάτε ελαφρώς, ώστε να πέσουν τα ψίχουλα.
-Με το πινέλο, βουρτσίζεται όσες περισσότερες εσοχές μπορείτε, προκειμένου να αφαιρέσετε ψίχουλα και υπολείμματα ψωμιού.
-Σκουπίζετε το εξωτερικό με μια νωπή πετσέτα κουζίνας.
-Εάν η συσκευή σας είναι ανοξείδωτη, τότε μπορείτε να ψεκάσετε το εξωτερικό με λίγο ξίδι και να το σκουπίσετε με μια καθαρή πετσέτα, προκειμένου να το γυαλίσετε.
-Βάζετε πάλι το δισκάκι για τα ψίχουλα στη θέση του.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr