Για να φτιάξεις το τέλειο smoothie δεν χρειάζεται να ξέρεις μόνο μια εξαιρετική συνταγή, αλλά και τον σωστό τρόπο να βάζεις τα υλικά στο μπλέντερ σου. Κι όμως η σωστή σειρά καθορίζει την τελική υφή και αίσθηση του μπλέντερ σου. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα φτιάξεις το πιο κρεμώδες smoothie που έχεις πιει ποτέ:

blender

Υλικό 1ο: Υγρά
Είτε χρησιμοποιείς γάλα, είτε χυμό, είτε νερό, οτιδήποτε υγρό θα πρέπει να μπαίνει πρώτο στο μπλέντερ σου προκειμένου να διευκολυνθεί στην πορεία η ανάμιξη των υλικών. Θυμήσου ότι όσο πιο μικρή ποσότητα βάλεις, τόσο πιο πηκτό θα βγει το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικό 2ο: Σκόνες και γλυκαντικά
Εάν χρησιμοποιείς σκόνη πρωτεΐνης ή κάποιο είδος υπερτροφής, όπως maca ή κακάο, τώρα είναι η κατάλληλα στιγμή να τα βάλεις στο μπλέντερ! Σε αυτό το στάδιο μπορείς να προσθέσεις και το γλυκαντικό της επιλογής σου, όπως μέλι, σιρόπι Αγαύης ή ακόμα και χουρμάδες. Θυμήσου ότι εάν τα προσθέσεις στο τέλος δεν θα διαλυθούν το ίδιο καλά.

Young woman making detox smoothie at home

Υλικό 3ο: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Βάζεις σπανάκι ή κέιλ στο smoothie σου; Καταρχάς να σε συγχαρούμε για το θάρρος και την αφοσίωσή σου στον υγιεινό τρόπο ζωής. Δεύτερον, θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να τα προσθέσεις στο μίγμα σου για να βεβαιωθείς ότι θα πολτοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Tip! Πριν προσθέσεις το επόμενο υλικό, θέσε για μερικά δευτερόλεπτα το μπλέντερ σε λειτουργία. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο κρεμώδες!

Υλικό 4ο: Μαλακά συστατικά
Ρίξε στο μπλέντερ υλικά, όπως γιαούρτι, φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο ή τόφου.

close up of woman with blender pouring milk shake

Υλικό 5ο: Φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί και σπόροι
Για να πολτοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, φρόντισε να κόψεις τα φρούτα και τους καρπούς σε μικρά κομμάτια. Αυτό το στάδιο είναι πολύ κρίσιμο ειδικά εάν το μπλέντερ σου δεν είναι ό,τι πιο δυνατό σε ισχύ έχει δει η κουζίνα σου.

Υλικό 6ο: Παγωμένα συστατικά
Το τελευταίο σου υλικό θα πρέπει να είναι πάντα το πιο σκληρό, όπως πάγος ή κατεψυγμένα φρούτα. Το βάρος του θα σπρώξει τα υπόλοιπα συστατικά και θα διασφαλίσει το τέλειο smoothie!