Εν μέσω lockdown, ο Gordon Ramsay ανεβάζει πολύ συχνά στο κανάλι του στο Youtube τις πιο λαχταριστές συνταγές.

Μία απ’ τις τελευταίες συνταγές που μοιράστηκε, είναι αυτή για καυτερές φτερούγες κοτόπουλου και το βίντεο μετρά ήδη 2 εκατομμύρια προβολές.

Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε να τη φτιάξετε κι εσείς αν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά που τρώγονται άνετα μια βραδιά με ταινία ή αγώνα μπροστά απ’ την την τηλεόραση. Μόνο προμηθευτείτε χαρτοπετσέτες, γιατί αν και πολύ νόστιμο, λερώνει.

Υλικά
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (κομμένες τύπου lollipop)
1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού αλάτι (κατά προτίμηση ανθό αλατιού)
2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο/σπορέλαιο
Μερικά κυβάκια βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Καυτερή σάλτσα της επιλογής σας π.χ: σιράτσα,ταμπάσκο (ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερές τις θέλετε και ανάλογα τη σάλτσα που θα διαλέξετε)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190˚C

Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε καλά με τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγη ένταση με την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν όλες οι φτερούγες με το μείγμα.

Βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο/σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Το αφήνουμε να κάψει πριν προσθέσουμε τις φτερούγες. Το μυστικό είναι να τις σοτάρουμε καλά προσθέτοντας και το βούτυρο.Το βούτυρο θα ρίξει τη θερμοκρασία στις φτερούγες και θα εμπλουτίσει τη γεύση.

Τις γυρνάμε στο τηγάνι μέχρι να σκουρύνουν και να καραμελώσουν. Σε αυτό το σημείο, η σάρκα τους θα αρχίσει να μαζεύει και θα φανεί το κόκαλο, το οποίο θα χρησιμεύσει και ως λαβή για να τις φάμε αργότερα με άνεση.

Προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι και βάζουμε το τηγάνι για 15′ στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι οι φτερούγες να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, να γίνουν τραγανές και να μαγειρευτούν καλά.

Αφαιρούμε τις φτερούγες από τον φούρνο και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Και τώρα είναι ή ώρα για τα… μαγικά!

Με ένα κουτάλι της σούπας μαζεύουμε τους χυμούς του κοτόπουλου από το τηγάνι και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας στο μπολ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή σάλτσα της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και αφήνουμε το μπολ στην άκρη μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε καλά για άλλη μία φορά και βλέπουμε ότι το βούτυρο έχει γλασάρει τέλεια τις φτερούγες.

Σερβίρουμε!

Μπορείτε να δείτε ακόμη πιο αναλυτικά τη συνταγή στο βίντεο:

Όλες οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από το κανάλι του Gordon Ramsay στο Youtube.

Δείτε επίσης:

Ο Gordon Ramsay προκαλεί vegan TikToker

Gordon Ramsay: Πώς να αποφύγετε το σύνδρομο burn out

14 αλήθειες που δεν ήξερες για τον Gordon Ramsay

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr