Μια διαφορετική πίτσα, που ανταποκρίνεται σε πολλές διατροφικές ιδιαιτερότητες, καθώς είναι gluten free και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, δεν στερείται γεύσης και φτιάχνεται από αλεύρι αμυγδάλου!

Τα υλικά που μπορείτε να βάλετε πάνω στη ζύμη ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα σας και τις διατροφικές σας συνήθειες. Μπορείτε να την κάνετε και vegan ή vegeterian για παράδειγμα, αντικαθιστώντας τα αλλαντικά και το κλασικό τυρί με vegan τυρί, κολοκυθάκια, μανιτάρια ή πιπεριές.

Στην παρακάτω εκδοχή εμείς σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη πίτσα με πεπερόνι και τυρί. Ό,τι συνδυασμούς και αν επιλέξετε, φροντίστε να κρατήσετε τις σωστές αναλογίες στα υλικά, ώστε η πίτσα να ψηθεί ομοιόμορφα και να έχετε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Να έχετε στο νου σας ότι το αλεύρι αμυγδάλου δεν φουσκώνει, καθώς δεν περιέχει γλουτένη, οπότε θα έχετε μια λεπτή και τραγανή ζύμη.

Πώς να φτιάξετε την keto πίτσα

Υλικά
1 ¼ φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου
¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά (προαιρετικά)
1 μεγάλη πρέζα σκόνης σκόρδου
1 αυγό
χοντρό αλάτι
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνοι σας)
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
¼ φλιτζανιού πεπερόνι (χωρίς γλουτένη), κομμένο σε ροδέλες
Φρέσκα φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγιά (αν έχετε) και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να αναμειχθούν καλά. Με ένα κουτάλι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση των υλικών και ρίχνουμε μέσα σε αυτήν ένα αυγό και 1 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε προσεκτικά τα υγρά στοιχεία στη μέση του μπολ και στη συνέχεια αναμειγνύουμε σιγά σιγά τα υγρά με τα ξηρά υλικά. Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας εώς ότου βεβαιωθούμε ότι έχουν αναμειχθεί σωστά όλα τα υλικά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα επίπεδο σκεύος, το οποίο έχουμε σκεπάσει με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη, σχηματίζοντας ένα κυκλικό σχήμα.

Ψήνουμε τη βάση της πίτσας στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 7 λεπτά.

Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο και προσθέτουμε τα υλικά. Απλώνουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας περιθώριο μισής ίντσας γύρω γύρω. Ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και βάζουμε από πάνω τα πεπερόνι. Ξαναβάζουμε την πίτσα στον φούρνο και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για 12-15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, αν θέλουμε.

Δείτε επίσης:
Ο σωστός τρόπος για να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό keto smoothie

Φτιάχνουμε σπιτική πίτσα με τραγανή λεπτή ζύμη

Στη Γουατεμάλα ψήνουν πίτσα πάνω στη λάβα του ηφαιστείου!

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr