Η αγορά της έτοιμης, καθαρισμένης γαρίδας είναι η πιο εύκολη λύση. Αλλά αν έχουμε χρόνο μπορούμε να τις προμηθευτούμε ολόκληρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες και να τις καθαρίσουμε από κεφάλια και κελύφη. Μην τα πετάξετε, βράστε τα σε μπόλικο νερό και χρησιμοποιήστε τον σπιτικό αυτό ζωμό για ένα καλοκαιρινό κριθαρότο ή ριζότο.

1. Τις πλένουμε καλά με νερό βρύσης.
2. Τις κρατάμε μία-μία από το σώμα τραβώντας προσεκτικά το κεφάλι.
3. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή στο κάτω μέρος της, στα πόδια, από την κορυφή μέχρι την ουρά.
4. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας το κέλυφος και αφαιρούμε τη σάρκα.
5. Με τη μύτη του μαχαιριού κάνουμε μια τομή στη ράχη της καθαρισμένη γαρίδας, ανασηκώνουμε το εντεράκι και τραβάμε απαλά μέχρι να βγει όλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώνουν όλες οι γαρίδες.
6. Τις διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr