Σας έχουμε πει ξανά ότι το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος συντήρησης για τα κομμένα μυρωδικά. Υπάρχουν όμως και κάποια, όπως ο βασιλικός για παράδειγμα, που δεν τα πάνε καλά με τις χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο.

Για τα πιο ευαίσθητα μυρωδικά συνεπώς, φαίνεται ότι ο πάγκος της κουζίνας είναι η λύση. Όταν όμως δεν μιλάμε για γλαστράκια αλλά για ματσάκια κομμένων μυρωδικών, το να τα ακουμπήσουμε απλά στον πάγκο σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα έχουν μαραθεί. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Την απάντηση ανακαλύψαμε στο The Kitchn.


Photo credit: Kaitlin Garske / The Kitchn

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ποτηράκι ή μικρό βάζο με νερό, για να βάλετε μέσα τα κομμένα μυρωδικά και μία γυάλινη καμπάνα -από αυτές που βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού και συνοδεύετε συνήθως από γυάλινη ή ξύλινα βάση, για να σερβίρουμε γλυκά ή τυριά. Αφού λοιπόν βάλετε τα κομμένα μυρωδικά στο ποτήρι με το νερό, φροντίζοντας στο νερό να ακουμπάνε μόνο κοτσάνια και όχι φύλλα, τα βάζετε σε κάποιο σημείο στον πάγκο της κουζίνας όπου δεν θα έρχονται σε απευθείας επαφή με το φως του ήλιου και τα σκεπάζετε με την καμπάνα. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται υγρασία στο εσωτερικό, που τους επιτρέπει να μένουν φρέσκα για περισσότερο. Αν μάλιστα τους αλλάζετε και το νερό κάθε δεύτερη μέρα, μπορεί να μείνουν εκεί μέχρι και μία εβδομάδα.

Extra tip
Αν δεν έχετε γυάλινη καμπάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.