Η αγάπη μας για τη μαγειρική είναι γεγονός! Επίσης, για το ότι βασική προϋπόθεση για τις μαγειρικές μας δημιουργίες είναι μία καθαρή κουζίνα το έχουμε επισημάνει τη σημασία ξανά και ξανά. Aυτήν τη φορά θα μιλήσουμε και για το πώς θα καθαρίσουμε το λάδι από το πάτωμα.

Σίγουρα, ένα από τα βασικά υλικά όταν μαγειρεύουμε είναι το λάδι. Βέβαια, επειδή ατυχήματα συμβαίνουν, δεν είναι απίθανό για παράδειγμα να πέσει το μπουκάλι του λαδιού στο πάτωμα. Επίσης, είναι πολύ συχνό στην προετοιμασία ενός γεύματος να πέσει κάτω μικρή ποσότητα λαδιού. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν;

Αρχικά, για να καθαρίσετε μεγάλη ποσότητα λαδιού από το πάτωμα δεν θα πάρετε σφουγγαρίστρα, καθώς όχι μόνο το λάδι δεν θα καταφέρετε να απομακρύνετε αποτελεσματικά, αλλά και η σφουγγαρίστρα θα γεμίσει λάδια και θα απλωθούν σε ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια.

Η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε. Αρχικά, πάρτε μπόλικο χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε όσο μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού γίνεται από το πάτωμα. Έπειτα πάρτε ξίδι και χαρτί κουζίνας και σκουπίστε σχολαστικά την περιοχή. Eπίσης, συνδυαστικά με το ξίδι μπορείτε, αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο απορρυπαντικό πιάτων με λίγο ζεστό νερό για πιο ενισχυσμένη δράση.

Το αποτέλεσμα θα είναι τόσο άμεσο και οικονομικό και θα σας πάρει ελάχιστα λεπτά για να το ολοκληρώσετε. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά, που θα έχετε ένα τέτοιο «ατύχημα» και θα δείτε!

Διαβάστε ακόμη:
11 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις κάτω από το νεροχύτη

Αρωματίζουμε το σπίτι μας φυσικά

3 πράγματα που δεν έχουν θέση στην κατάψυξή σου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr