Λες όχι στα αβγά και το ζωικό γάλα, αλλά δεν είναι ανάγκη να στερηθείς την απόλαυση των pancakes από το πρωινό σου. Γι αυτό και εμείς σου έχουμε τη συνταγή για αφράτα και πεντανόστιμα vegan pancakes.

Για περίπου 15 τηγανίτες θα χρειαστείτε, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ, ½ κουτ. γλυκού αλάτι, ¼ φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου, 2 κουτ. σούπας βούτυρο καρύδας λιωμένο και χλιαρό, 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό έλαιο της επιλογής σας για το τηγάνισμα.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το σιρόπι σφενδάμου με το λιωμένο βούτυρο καρύδας και το γάλα. Ρίχνετε το υγρό μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα σχετικά πηχτό χυλό. Αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ζεσταίνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε 1 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας και στη συνέχεια με κουτάλι της σούπας ρίχνετε λίγη-λίγη ποσότητα από το μίγμα σας, σχηματίζοντας pancakes στο τηγάνι. Τα ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε με σιρόπι, μέλι, φρούτα ή ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει.

Extra tip
Καθώς δεν έχουν ούτε αβγά ούτε κάποιο άλλο ζωικό προϊόν, τα παραπάνω pancakes είναι ιδανικά και για όσους νηστεύουν.