Πόσες είναι οι φορές που θέλετε να ξεφλουδίσετε την ντομάτα, αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό; Νομίζω πολλές. Αν δεν έχετε αγοράσει το ειδικό εξάρτημα που τις ξεφλουδίζει, σας έχω δύο τρόπους.

1ος τρόπος:
1. Βάζετε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
2. Ετοιμάζετε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια δίπλα.
3. Κόβετε το κοτσάνι της ντομάτας.
4. Κάνετε μία τομή στη βάση της (στο πίσω μέρος).
5. Βυθίζετε την ντομάτα στο βραστό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα.
6. Τη μεταφέρετε αμέσως στο μπολ με τα παγάκια (αυτό δε βοηθάει μόνο στο ξεφλούδισμα, αλλά και στο να σταματίσει να βράζει η ντομάτα, διότι θέλουμε να την ξεφλουδίσουμε και όχι να τη μαγειρέψουμε).

2ος τρόπος:
Παίρνουμε ένα μαχαίρι με λάμα χωρίς δόντια και “ξύνουμε”την ντομάτα από τη βάση της προς το κοτσάνι, χωρίς να αφήσουμε κανένα σημείο χωρίς να το έχουμε ξύσει. Θα δούμε ότι εκεί που έχουμε περάσει το μαχαίρι το χρώμα της ντομάτας έχει αλλάξει. Μετά ξεφλουδίζουμε κανονικά με το μαχαίρι μας.