Ψήνουμε λαχταριστά, σπιτικά cookies με την τέλεια μαστιχωτή υφή. Κερδίζουν τους ουρανίσκους μας επειδή είναι βουτυράτα και κρατούν την υγρασία τους, που τους χαρίζει όλη τους τη νοστιμιά. Η τραγανή τους κρούστα που έρχεται σε αντίθεση με το κολλώδες εσωτερικό, τους δίνει και ενδιαφέρουσα υφή.

Η συνταγή είναι απλή και δεν θα σας ταλαιπωρήσει καθόλου, αφού το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζονται πλάσιμο. Δεν τα θέλουμε λεία και ομοιόμορφα, αλλά σαν βραχάκια. Για να το καταφέρουμε αυτό χρειαζόμαστε μονάχα μια κουτάλα παγωτού (scoοp).

H συνταγή
Υλικά για 8-9 μπισκότα
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη λευκή
10 κουτ. σούπας βούτυρο παγωμένο, σε κύβους
3/4 φλιτζ. γάλα πλήρες (ίσως χρειαστούν 1-2 κουτ. σούπας επιπλέον)

Η διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ταψί με σχάρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε την υφή βρεγμένης άμμου με κάποια μικρά κομματάκια βουτύρου ακόμη ευδιάκριτα στο μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα και το ενσωματώνουμε με ένα πιρούνι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε και το έξτρα γάλα.

Με μια κουτάλα παγωτού, παίρνουμε δόσεις της ζύμης (1/3 φλιτζ. τη φορά) και τις τοποθετούμε με αποστάσεις πάνω στη λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα, για περίπου 20΄.

Tip: Φυσικά και μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας και αποξηραμένα φρούτα κατά βούληση.

Δείτε επίσης:

Μαλακά μπισκότα

Παγωμένη μπόμπα από σεμιφρέντο με μπισκότα κανέλας και μέλι

Μπισκότα με δημητριακά ρυζιού, ταχίνι και μέλι

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr