Φανταζόμαστε πως και εσύ όταν θέλεις να τρίψεις τυρί για τα μακαρόνια ή λαχανικά για πίτες, απλά κρατάς τον τρίφτη από το χερούλι και… τρίβεις, σωστά; Μα καλά πώς θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει λάθος ένα τόσο απλό εργαλείο της κουζίνας; Κι όμως σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα Tastemade κάνουμε όλοι λάθος!

View this post on Instagram

Horizontal or Vertical: how do YOU grate your cheese? 🧀

A post shared by Tastemade UK (@tastemadeuk) on

Όπως βλέπουμε στο βίντεο της σελίδας στο Instagram, ο σωστός τρόπος ή έστω εκείνος που προτείνουν, είναι να έχουμε τον τρίφτη ξαπλωμένο και να τρίβουμε έτσι το τυρί ή τα λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο το τριμμένο προϊόν μένει μέσα στον τρίφτη και δεν δημιουργείται ένας χαμός στην κουζίνα, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει και κίνδυνος να γλιστρήσει ο τρίφτης και να τραυματιστούμε, όπως συχνά συμβαίνει με τον κλασικό τρόπο. Άσε που με το νέο αυτό τρόπο χρήσης, το χέρι πονά λιγότερο!

Τρέχουμε να το δοκιμάσουμε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr